Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 02:31

Çekimlere Vatandaşın İlgisi Yoğundu..!

Hemşehrimiz hikâyeci yazar Recep Seyhan’ın eserlerinden biri sinema filmi oluyor. Yazar Seyhan’ın ödüllü eserlerinden ”Güneşin Doğduğu Yerde” adlı kitabında yer alan ve belgesel formatında yazılmış olan Kadınge adlı hikâyenin çekimlerine 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlandı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 24-07-2022 08:46
Çekimlere Vatandaşın İlgisi Yoğundu..!

Çaydibi-Yeşilyurt (Sepetlioba) yolu üzerindeki Kapıağzı göletinde bir kadının boğulma sahnelerinin çekimine başlandı. Çekimlere vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
Hikâyenin senaristliğini ve yönetmenliğini tanınmış yönetmenlerden Nazif Tunç üstlenmiş olup, Ünlü yönetmen, hikâyeyi belgesel formatında çekecek. Halk Film adına yapılacak olan Kadinge belgeselinin çekimlerine ise Eylül ayında  başlanacak.
Bu çalışmadan önce Seyhan’ın kitaplarında yer almayan Saliç adlı hikâyesi ise kısa metrajlı bir film olarak çekilecek. Saliç’in çekimleri Kurban Bayramı’ndan sonra Çaydibi, Yeşilyurt ve Karamuk köyleri civarında yapılacak. Bu çalışmanın yönetmenliğini yazar kendisi, yapımcılığını ise Arif Hakverdi üstleniyor.
İlçemizin kültürel gelişimine önemli katkıları olacağını düşündüğümüz bu çalışmaları ilgiyle takip edeceğiz ve okuyucularımızı aşamalardan haberdar edeceğiz.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert