22 Temmuz 2022 Cuma günü Çambükü Köy konağı önünde toplanan çoğunluğunu bayanların oluşturduğu topluluk, OSB’nin yapılması halinde köyün tarım ve hayvancılık imkanları tamamen biteceğini ifade ettiler.

Konuşmacılar sıkıntılarını şu şekilde dile getirdiler: ”Amasya Taşova karayolu arasında doğusunda D100 karayolu, güneyinde Yeşilırmak havzasının bulunduğu 80 haneli 250 nüfuslu bir köy olan Çambükü Taşova’nın yüz ölçümü en küçük köyü olup büyük ve küçükbaş hayvan sayısı olarak nüfusuna göre 2. büyük köyüdür. Köyümüz geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır. Köyde 258 adet sığır, 126 adet manda, 1805 adet koyun ve 59 adet keçi beslenmektedir. Köyde bamya başlıca yetiştirilen üründür. Köyümüz çalışkan ve hayvancılık yapması nedeniyle gelir seviyesi yüksek bir köydür. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım almayan belki de ilçemizin tek köyüdür.  Hayvancılık yapma hakkımız  elimizden alınırsa biz ne yaparız. Bizler Taşova’ya OSB yapılmasına asla karşı değiliz ama köy arazimiz çok küçük olduğu için buraya OSB yapılmasını istemiyoruz.” şeklinde konuştular.

Daha sonra Taşova Kaymakamlığına gelen köy halkı arasından oluşturulan heyet Kaymakam Ahmet Gökcecik’e dertlerini anlattılar.

Taşova Hükümet konağı önünde toplanan Çambükü köyü halkına Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ömer Özalp ve İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Taş destek vererek  köy halkının yanlarında olduğunu belirttiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşova İYİ parti ilçe başkanı Ali Taş ; Taşova Kaymakamlığının bir türlü kelime oyunları ile bir köy muhtarını ve ihtiyar heyetini görevden almasını kanunsuz buluyorum.

Evet Taşova ya bir organize sanayi şart ama bu daha uygun yerler varken bir köy halkının yaşam hakkını kısıtlayarak yapılmamalı bu açıkça bir insanlık suçudur. Dün akşam saatlerinde duyduğum haberler kaymakam köy muhtarını ve ihtiyar heyetini görevinden ihraç etmiş gerekçesini öğrendiğimde ise adaletin ne duruma düştüğünü gördük koskoca bir köy muhtarını köy halkının istemediği bir karara imza attırmaya zorlanamaz bu kanunsuzluktur ve Türk adaletine yakışan bir şey değildir.  Şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Ömer Özalp ;   Taşova Kaymakamının Çambükü köyü muhtarını ve heyetini görevden aldığını dün gece saatlerinde öğrendik, Taşova kaymakamının bir köy muhtarını köy halkının istemediği bir karara imza atmadığı için heyetiyle birlikte görevden alınma kararını kınıyorum şeklinde konuştu.