Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması ile Başlayan Programın Açılış konuşmasını  CHP Taşova İlçe Başkanı Ömer Özalp yaptı.

Özalp Açılış konuşmasında : 1 Nisan 2012’den beri ilçe başkanı olduğunu ifade ederek bugüne kadar yaptıkları hizmetleri anlattı. Özalp; “Ücretli öğretmen konusunda yapılan haksızlığı basına taşıdık. Gerekli düzenlemeleri yapmazlarsa sayın vekilimiz konuyu TBM Meclisinde de dile getirecek.Konunun takipçisi olacağız. Danışma kurulu toplantılarımız 3 ayda bir düzenli olarak yapılacak.” dedi.

 Daha sonra CHP il başkanı Reşat Karagöz söz aldı  İl Başkanı Karagöz konuşmasında Değer Milletvekilim ,ilçe başkanım,değerli misafirlerimiz, değerli partililerimiz  değerli basın mensupları Dün Ahmet Taner Kışlalı Ölümünün 17.ci yıl dönümüydü biliyorsunuz arkadaşlar Ugur Mumcular, Ahmet Taner Kışlalılar,Bahriye Üçoklar gibi birbirinden değerli yazarlarımız ülkemizin geleceğini laik,sosyal bir devletin içerisinde devam ettire bilmesi için düşünceleri ile birlikte yol gösteren büyük aydınlarımız malesef kör kurşunlara ve cinayetleri çözülemeyen faili meçhul cinayetler cinayetler yaşandı o zaman Ugur Mumcunun ve saydığım birbirinden değerli yazarların ülkemizdeki yönetimi uyardığı , CHP nin 93 yıllık tarihi boyunca yaşanan 1950 den sonraki süreç içinde bir birinden önemli sorunları anlattığımızda hiç kimse bunlara kulak asmadı ama geldiğimiz noktada görüyoruz ki ülkemiz gerçekten yangın yerine döndü ve şu anda akp hükümeti ülkemizi iç savaşa doğru götürmekte bunun en büyük örneğini dün yaşadık İstanbul millet vekili Sn Eren Erdem bağcılarda örgüt toplantısı yaparken sözde ülküçüler sözde milliyetciler adı altında kimler tarafından da gönderildiğini bildiğimiz ülkücülerle solcuları karşı karşıya getirp birbirine düşman gibi gösterip ülkemizi iç savaşa doğru götürmek istendi. ülkemizi iç savaşa zorlayan köhne zihniyete Cumhuriyet Halk Partisi olarak Her zaman dur diyeceğiz canım vatanımızı bu zihniyete teslim etmeyeceğiz. Yaşasın Atatürk Devrimleri diyorum Hepinizi saygıyla selamlıyorum. dedi.

İl başkanın dan sonra söz alan Milletvekili Mustafa Tuncer; “Başkanlık sistemi ülkenin bölünmesinin yolunu açan bir sistemdir. Parlamenter sistemde ne istiyor da yapamıyor, ev kadınına maaş veriyorlar da karşı mı çıkıyoruz. Emekleye yıl de iki maaş ikramiye veriyorlar da karşı mı çıkıyoruz. Çiftçiye yarı fiyatına mazot veriyorlar da karşı mı çıkıyoruz. Üstelik akaryakıta son üç ayda yüzde otuza yakın zam yapıldı.” dedi. . Fetö soruşturmasında  gerçekten mağdur olan arkadaşlarımız var bunlarla da yakından ilgileniyoruz ve çalışmalarımız sonuç vermeye başladı. Taşova 'da da böyle mağdur olan arkadaşlar var bunlarla da yakından ilgileniyoruz. dedi

Daha sonra gazetecilere soru sorması kısmına geçildi. Söz alan  Ahmet Günaydın, 11 yıldır bitirilemeyen Ayvacık yolunun ilçemiz kuzey kesimindeki köyler ve Taşova için büyük önem taşıdığını vurgulayarak konunun TBMM’taşınmasını istedi. Tuncer, konu ile ilgilendiğini belirterek İl Özel İdaresi Genel Sekreterinin Ayvacık yolunun 1 yıl içinde tamamlanacağını ve konuyu yine gündeme getireceğini söyledi.

Toplantının geri kalan bölümü basına kapalı olarak devam etti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Haber: Erhan Gündüz