Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 00:45

CHP İLÇE ÖRGÜTÜ: “VERİLECEK CEVABINIZ YOK MU?”

Geçen hafta CHP İlçe Başkanlığı olarak ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan ücretli öğretmen görevlendirmelerindeki adaletsizliği kamuoyuyla paylaşmış ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bu görevlendirmelerle ilgili sorular yöneltmiştik.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 10-10-2016 20:28   Güncelleme : 10-10-2016 20:28
CHP İLÇE ÖRGÜTÜ: “VERİLECEK CEVABINIZ YOK MU?”

  Geçen hafta CHP İlçe Başkanlığı olarak ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan ücretli öğretmen görevlendirmelerindeki  adaletsizliği kamuoyuyla paylaşmış ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bu görevlendirmelerle ilgili sorular yöneltmiştik. Yapılan bu görevlendirmelerle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bir açıklama veya düzeltme gelmediğinden bu bildirinin yayınlanması gereği duyulmuştur.

 Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sınıf öğretmeni olarak görevlendirdiğiniz kişilerde  İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi, İşletme, Felsefe, Sosyoloji, Sosyal bilgiler vs gibi formasyonu olmayan yani öğretmen olmayanlar da var. Özellikle köylere bu kişiler görevlendirilmiş. Bu köyler; Uluköy, Belevi, Destek, Yerkozlu,  Yaylasaray, Özbaraklı, Şahinler, Ballıdere, Sepetli gibi köylerimiz. Aynı görevlendirmeler  Okul  Öncesi, Fen ve Teknoloji, İngilizce gibi diğer branşlarda da var.

 Şimdi şu soruları tekrar soruyoruz: 1-Sizce öğretmen olmayanları atayarak eğitime zarar vermiş olmuyor musunuz?  2-Herhangi bir siyasi baskı veya vesayet altında mı bu görevlendirmeleri yaptınız?  3-Bu yapılan liyakatsiz atamalar gerek öğrencilerimiz gerekse liyakat sahibi öğretmenlerimizin haklarının yenmesi değil midir? Yani kul hakkının yenmesi değil midir?

 Sayın İlçe Kaymakamımız bu görevlendirmelerde son onay makamısınız. Bu konuyu sizlerin dikkatine sunuyoruz.

 Bir uyarımız da beş yüzü aşkın ücretli öğretmen görevi  talebinde bulunan öğretmenlerimize. Biz CHP olarak sizlerden gelen sözlü şikayetler üzerine üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Sizlerin de şikayetlerinizi hukuki yoldan BİMER’ e şikayet ederek aramanız gerekmektedir.

Bu konunun takipçisi olacağımızı ve mağdur  olan öğretmen, öğrenci ve velilerimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

                CHP İLÇE BAŞKANLIĞI

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert