Arpaderesi köyü halkı su konusunda zor günler geçiriyor, önce Destek köyünden gelen içme suyu döşenen yetersiz borular yüzünden sık sık patlarken, yaklaşık bir ay öncesinde köyün içme suyu deposuna su pompalayan motoru çalıştırmak için kullanılan Güneş Enerji panelleri kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca kırılması sonucu düzenli olarak çalıştırılamadığı için köye su verilemiyor. Yetkililerin bugüne kadar konuya ilişkin bir çözüm bulmaması nedeniyle köy halkı aralarında para toplayarak güneş panellerini tamir ettirmeye çalışıyor.

SUSUZLUK CANIMIZA TAK ETTİ!

Yaz aylarında, bağda, bahçede ve tarlada çalışan köy halkı, "yorgun argın eve geldiğimiz zaman bir duş bile alamadığımız gibi hayvanlarımızı bile sulamakta zorluk çekiyoruz" diye isyan ediyor. Köy halkının verdiği bilgiye göre su kaynağından yüzlük borularla gelen su belli bir noktadan sonra yetmişlik boruya düşmesi sonucunda gelen basınç nedeniyle ya hava yapıyor ya da bağlantı yerlerinden borular patlıyor. Her iki durumda da suyun düzenli olarak köye verilmediğinden şikayet eden köylüler, zaten son zamanlarda köye gelen borularındaki kaçaklar nedeniyle içme suyuna karışan sulardan dolayı köyde enfeksiyon vakalarının arttığını belirtirken sağlık endişesi taşıyor.

  Neredeyse her gün köy halkı Arpaderesi-Destek köyü arasında yaklaşık 13 kilometrelik hat üzerinde yayan olarak sızıntı olan bölümü tespit etmeye çalışıyor. Köylüler yeterli büyüklükte su borusu döşenmemesi nedeniyle bu sorunun yıllardır sürdüğünü ve uygun ebatta boruların döşenmediği sürece sürmeye devam edeceğini belirtiyor. Kaymakamlık ve Özel idare tarafından araç desteği sağlanmadığından dolayı köy halkı olarak tarlalara en çok vakit ayırma dönemi olan bu günlerde susuzluğu gidermek için çalışmak zorunda kalmaları da diğer işlerinin aksamalarına neden oluyor. Arpaderesi sakinleri, başta Kaymakamlık olmak üzere, İl Özel idaresinden konunun ivedilikle çözümü için yardım bekliyor.