DSİ, Taşova ilçe merkezinden geçmekte olan Yeşilırmak Nehrinin ıslahı için yaptığı çalışmalar ile nehrin 4,5 km’lik kısmında yatak ve sedde tanzimi 2016 yılında bitirilmişti.

 2017 yılında ise ıslah edilen bölgede istifli taş tahkimat çalışması planlandı. Toplu makinalı çalışmalar kapsamında yürütülen bu işler ile nehrin 4,5 km’lik kısmında çift taraflı istifli taş tahkimatı, 800 metrelik kısmında ise yatak kademelendirilmesi yapılarak rekreasyon alanı oluşturuldu. Bütün bu çalışmalardan sonra, afet riski ve görüntü kirliliği ortadan kaldırılması hedeflendi.

 Taşova giriş köprüsü ile Sanayi köprüsü arasında Yeşilırmak nehri yatağı çift taraflı olarak büyük emek ve binlerce lira harcanarak taş duvar yapıldı. Ayrıca şu an oluşturulan alanda Millet bahçesi inşaatı da devam etmektedir.

Bu yıl ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz ve ilçemizde yoğun yağış alması sonucu Yeşilırmak nehrinde su seviyesi Şubat ayında yükselerek ırmak yatağı gelen malzemelerle dolarak adacıklar oluştu.

Amasya DSİ müdürlüğü ekipleri ırmak yatağını temizleme çalışması yapmaya başladı, ancak yapılan bu çalışmalarda ırmak yatağındaki kumlu malzeme biraz öncede bahsettiğimiz gibi büyük emek ve binlerce lira harcanarak yapılan taş duvarlar kapanacak şekilde toplanmaya başladı.

Şimdi Amasya DSİ’ye soruyoruz mademki ırmak yatağındaki kumlu malzemeyi set kenarına toplayacaktık o zaman ırmak yatağını onca emek ve para harcayarak neden çift taraflı taş duvar yaptık ve yapılan bu hizmeti neden kum ile doldurarak kapatıyoruz. Bu şekilde devam etmesi sonucunda o alanlar yine eskisi gibi yabani otlar ve bataklık halini alacak bu sayede hem görsellik kaybolacak hem de sineklere yeni alanlar oluşturmuş olacağız.

DSİ yetkililerine sesleniyoruz bir an evvel yapılan bu yanlışın düzeltilmesi, emek verilerek yapılan güzelliklerin yok olmaması Taşova içerisinden geçen Yeşilırmak nehir yatağının tekrar bataklık ve sinek yuvası olmaması, ırmak yatağının ve çevresinin yakışır güzellikte olmasıdır.