Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 05:08

Domuz Sürüleri Çiftçileri Canından Bezdirdi..!

İlçemize bağlı Karabük köyü halkı domuz sürüleri nedeniyle üretim yapmak ta zorluk çekiyor.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 30-05-2022 11:53   Güncelleme : 30-05-2022 12:40

Karabük köyü ekmiş oldukları yağlık ve yemlik mısırlarını domuz sürülerinden kurtaramıyor.

Yerkozlu köyü Karaçam bölgesinden gelen 25 ile 30’lu gruplar halinde gezen domuz sürüleri köy halkının yetiştirmekte olduğu yağlık ve yemlik mısır tarlalarını talan ediyor.

Köy halkından ve geçimini tarım ile sağlayan Metin Çelik bizlere yapmış olduğu açıklamada bu bölgede 7 dönüm mısır tarlam var geçtiğimiz hafta 3 dönümlük bölümünü domuzlar burunları ile eşeleyerek toprak altındaki mısırı çıkartıp yiyor.

Domuzların Talan Ettiği Yeri Tekrar Ekiyoruz..

Bizlerin canı bu domuz sürülerinden çok yanıyor, domuzların talan ettiği yerleri tekrar ekiyoruz. Ben 2.ci sefer ektim köyümüzde 3.cü ve 4.cü kez eken var.

Ülkemizde tarım ürünleri saten çok pahalı bizler ailemizin geçim kaynağı olan mısırları ekiyoruz ama domuzlar bizlere aman vermiyor.

Domuzlar İçin Her Önlemi Alıyoruz…

Devletimiz bu bölgelere zamanında domuz sürüleri salmıştı, şimdi bu domuzlar bizlere zarar veriyor. Bizler domuzları tarlamızdan kovmak için her önlemi alıyoruz ama ne yaparsak yapalım bir kere alıştıkları yere sürekli geliyorlar.

Yetkililerden Bir Cara Bu Domuzları Siz Saldınız

Buradan  sizlerin aracılığıyla yetkililere sesleniyorum bu domuzları sizler doğaya saldınız peki bizlerin mağduriyetini kim karşılayacak  gerekli önlemi almanız gerekir. Dedi.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert