Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 13:18

Taşova Tarihinin İlk Valisi Nurtaç Arslan’ı Kutluyoruz

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 12 Mayıs 2022 Perşembe günü bazı valilerin görev yerleri değiştirildi. Atama kararnamesi ile 10 ilin valisi yer değiştirdi. 9 ilin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilirken yerlerine yeni valiler atandı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 12-05-2022 11:39
Taşova Tarihinin İlk Valisi Nurtaç Arslan’ı Kutluyoruz

 Bartın Valiliği’ne atanan aslen ilçemiz Kırkharman köyünden Emekli Öğretmen Burhan Erdoğan’ın kızı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Taşova tarihinin ilk Valisi Nurtaç Arslan’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nurtaç Arslan’ın Biyografisi:

Nurtaç Arslan, 1976 yılında  Taşova’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini  Taşova  Lisesinde tamamladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 06 Ocak 1999 tarihinde Aydın Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Arslan, Aydın Karpuzlu ve Kırıkkale Delice İlçelerinde Kaymakam Vekili; Nevşehir Acıgöl Kaymakamı, Bayburt Aydıntepe Kaymakamı, Sivas Vali Yardımcısı, Çankırı Kurşunlu Kaymakamı ve İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. 20/08/2017 tarihli Müşterek Kararname ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığına  İngiltere Exeter Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası Anabilim Dalındaki yüksek lisansını 2001 yılında; Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalındaki yüksek lisansını 2014 yılında tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Kamu Yönetimi Bölümü’nde doktora çalışmasına devam etmekte olup tez aşamasındadır. Nurtaç Arslan  iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk annesidir.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert