Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 14:42

TAŞDEF’in KAHVALTISININ ARDINDAN…

Bugün Eyüpsultan’da hemşehrimiz Hasret Öztürk’e ait Döner Deryası’nda (TAŞDEF) Taşova Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği kahvaltı programında bir araya geldik.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 10-05-2022 17:52   Güncelleme : 10-05-2022 18:53
TAŞDEF’in KAHVALTISININ ARDINDAN…

 

TAŞDEF başkanı Ahmet Usta ‘nın önderliğinde düzenlenen kahvaltı sonrası Başkan Usta konuşmasına, geçmiş dönem başkanlarına teşekkür ederek başladı. Kurucu Başkan Mahir Doğru’dan Uğur Özübek’e ve Hasan Sevran’ a teşekkürlerini iletti. Taşova’nın bütünlüğüne işaret olunması düşünülerek tek aday çıkarma konusunda anlaştıklarını belirtti.

Ortak yönetim kadrosuyla göreve devam edeceklerini belirterek, taşıyıp götürebildiğimizce ciddi hizmet anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz.

Genel Başkan Yardımcılarımız Mahmut Ulutaş, Turan Akdeniz, Cafer Çakraz, Hüsnü Bal, Alpaslan Atılgan, Uğur Erol, Erdoğan Gegin ve  İlhan Yılmaz ile birlikte yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Bugün burada olamayan Mine Bayar ve Emine Ergen hanımefendilerin de anneler gününü tebrik eder bu vesile ile tüm şehit anneleri başta olmak üzere tüm annelerin ve anne adaylarının anneler günlerini tebrik ederim.

Eksiklerimiz olsa da Taşova’mız ve üye derneklerimiz adına bir misyon, yani ödev skalamız var… Burası bir sivil toplum oluşumu, burası her daim gelişmeli. Üye sayımızı 30’un üzerine çıkarmayı düşünüyoruz.

Yöneticilerimizden her biri farklı mecralarda üyelerimize ve derneklerimize destek vereceklerdir. Taşova Dernekler Federasyonu son 30 yıldır varlığını hissettirip öne çıkmıştır. Özellikle gençlik kollarımız çok sık ve onurlu bir yapı halinde hizmetlerine devam ediyor. Federasyonumuzun eğitim konusunda da projelerini hayata geçirecektir. Taşova’nın bir kültürü ve sosyal sorumluluk alanı olsun isteriz. Mesela Çalkaya köyü bir tarihi mekandır. Hakeza Alpaslan, Borabay bunları dikkate alarak kültürel turizme artılar katabiliriz. Esençay tarihin İpekyolu üzerinde Amasya’nın son köyüdür..

Trabzon bölgesi bu konuda örnektir. Bu örneği uygulamaya koyma zamanımız geldi. Gençlerle birlikte sorumluluk aldığımız sportif etkinlikler devam edecektir. Bu tür faaliyetler zor olsa da bu konuda kendisinden istifade edeceğimiz Erdoğan Gegin başkanımız Taşova gençliğinden sorumlu olacaktır. Bölgemiz bir karma organize sanayi bölgesidir. 8 -10 firmanın Taşova’ya özgü yatırım projeleri var. Bu konuyla ilgili görüşmelerimizi hızlandıracağız. Taşova Dernekler Federasyonunu siyaset bölememiş, bölemeyecektir de…

Biz siyasette gerektiğinde hemşehrilerimizi destekleriz. Ancak burası bir siyasi kulis olmayacaktır. Her şey insan odaklı olmalı….Arkadaşlarımız kim olursa olsun siyasi bir hedefi varsa uzayan kol bizden olsun der elimizden geldiğince destekleriz. Lakin hiçbir siyasi yolculuğun bastonu olmayız….Tüm hemşehrilerimle onur duyuyorum….Başkan Usta’nın ardından söz alan Avukat ve Bağcılar Meclis Üyesi Uğur Özübek potansiyelimizi kullanamıyoruz. Federasyon ve konfederasyonların çoğalmasına hep karşı oldum. Son kurulan federasyona da karsı oldum. 2007 yılında ADEF köy dernekleri piknik yapmayacak sadece federasyon yapacak dendiğinde karşı geldim. Bugün onların geldiği nokta aynı…

Hasan Sevran ise, dernekçilik bayrak yarışıdır, önemli olan nokta Taşova’daki birlikteliğin korunmasıdır.. Son günlerde tatsız olaylar yaşandı. Birileri de konuları bu noktaya taşıdı. Kişiler gelir geçer kalıcı olan kurumlarımızdır. Federasyon kurulurken karşı olanlar bugün kendileri federasyon kuruyor. Önemli olan Taşova birlikteliği ise birbirimizi anlamaya çalışalım.. Yani ayrışmayalım, her zaman yeni yönetimin yanındayım. Mercimek köyünde bir cenaze olduğu ve bu konuda yönetim olarak Mercimek köyü derneğine de başsağlığı mesajı iletildi konuşma sonunda  kahvaltı programı sona erdi…

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert