2007 yılındında Taşova Belediyesi tarafından yaptırılan hamam haftanın yedi günü hizmet veriyor. Üniversite öğrencilerine Osmanlı Dönemi’nden kalma geleneği yaşatmak istediğine değinen Çelik, bu kültürü onlara yaşatmak için hamama davet ettiklerini söyledi.

Üniversite öğrencisi Çağrı Güney, “Burada hamamcı abimiz bize hamam kültürünü yaşatmak için, ücretsiz öğrencilere bir günlük hamam kültürü yaşattı. Geldik eğlendik. Her şey çok güzeldi. Hem de hamamın nasıl bir yer olduğunu gördük” dedi.

Ankara’dan okumaya gelen Hamza Çetin, “Bugün Taşova’da hamam kültürünü yaşamak için bir araya toplandık. Tamamen öğrencilere yönelik ücretsiz olduğu için ayrı bir sevincimiz vardı. Geldik hamam kültürünü yaşadık” diye konuştu.

Hamam işletmesi sahibi Hasan Hüseyin Çelik, “13 yıldır Amasya Taşova’da hamam işletmekteyim. Taşova‘da açılan üniversite öğrencilerimize bugün hamamda ücretsiz yıkamak için böyle bir şeye başvurduk. Öğrencilerimize hamam kültürünü yaşatmak için Öğrencilerimize hamamımıza davet ettik Ücretsiz yıkanmaları için” dedi.

Hamam işletmesi sahibi Hasan Hüseyin Çelik’i bu güzel davranışından dolayı tebrik ederiz.