Avukat Selim saray açılan ÇED gerekli değildir davasında yapılan kara propagandalara karşı açıklamada bulundu. 

Avukat  Selim  Saray ; BOĞALIMIZDAKİ altın madenciliği ile 3 hususu açıklamak istedim.

 1.si MAPEG ruhsatı ile ruhsat sahasına ruhsat sahibi giremez.Ruhsat sahibi sadece elle arama için arazinin sahibi Kurumdan izin alarak, diğer durumlarda çed gerekli değildir veya çed-olumlu kararı ile sahaya girebilirler. Son dönemlerde Köylerimize ruhsatımız var diye gelenlerin olduğunu duyuyorum. Hemşehrilerimden ruhsat ve izin sorgulaması yapmalarını ve Şahsıma haber vermelerini bekliyorum.

 2. si Bizler kafamıza göre değil Maden Yasası nın emrettiği doğrultuda BOĞALI nın Ardıçönü Köyü ormanında yapılacak altın madenciliğine çed gerekli değildir  kararı veren Amasya Valiliği nin kararının iptali davası açtık. Kara propaganda olarak Devlete karşı dava açtılar söylemi söz konusu değildir. Ayrıca Vatandaş hakkını Devlet ihlal etmişse Devlet Kurumlarına karşı dava açılması yasaldır.

 3. sü açtığımız dava reddedilirse ruhsat sahibinin ve çalışanların davacılara tazminat açabilmesi söz konusu değildir. Davayı kazanacağımızdan eminim ama velev ki kaybettik yaptığımız masraflar üzerimize kalacak ve karşı taraf Vekillerine avukatlık asgari ücret tarifesine göre ücret öderiz,selamlar, saygılar.

Not: Fotoğraf BOĞALI Dereli Köyü Obası, Kayabaşı, Kurt İni Tepesinde 1991 Yılı Selim Saraya Aittir.