Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 17:37

Taşova'da 6 öğretmen 18 öğrenci Avrupa'ya gidiyor.

Taşova Şehit Polis Ahmet Yaşar mesleki ve teknik eğitim merkezi ve Özgür Mobilya işbirliğiyle hazırlanan projede 6 öğretmen 18 öğrenci Avrupa'ya gidiyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-03-2022 12:57
Taşova'da 6 öğretmen 18 öğrenci Avrupa'ya gidiyor.

  Taşova Şehit Polis Ahmet Yaşar mesleki ve teknik eğitim merkezi ve Özgür Mobilya işbirliğiyle hazırlanan projede 6 öğretmen 18 öğrenci Avrupa'ya gidiyor.

 

2020 yılında hazırlanan projeler pandemi sebebiyle ileri tarihe Ertelenmişti. Türkiye ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Erasmus+ projesi ''Avrupa'da staj Bölgede İstihdam '' sloganı ile yola çıkılan projenin maliyeti 49.988 Euro.

 

Projeyle ilgili açıklama yapan Taşova Şehit polis Ahmet Yaşar mesleki ve teknik eğitim merkezi müdürü Dursun uzun yaptığı açıklamada okulumuzdan Çekya' a altı öğrenci 2öğretmenimiz 31 Mart 19 Nisan arası Avrupa’ya gidiyor.

İkinci bölümümüz otomotiv  bölümümüzden 02 Nisan 23 Nisan tarihleri arasında dört öğrencimiz 2 öğretmenimizle beraber Almanya’nın recklinghausen' de bölgesinde staj yapacaklar.

 

Elektrik bölümümden 8 öğrenci ve 2 öğretmenimiz 26 Mayıs 15 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Dorsten şehrinde kalıp kendi iş dallarında staj yapacaklar. Binlerce başvuru içerisinden projemizin kabul edilmesi bizim için gurur kaynağıdır dedi.

31 Mart'ta başlayacak ve 19 Nisan'a kadar devam edecek olan ilk Erasmus+ projesine özgür Mobilya modüler bölümünde 3 personel , METEM'den 3 öğrenci ve 2 öğretmeni gidecek.

 

Avrupa'da staj yapmaları onları hem ufkunu açacak hem de motivasyonlarını arttıracak.

Avrupa'da staj bölgede istihdam projesi ile ilgili açıklama yapan Özgür Mobilya Firma yetkilisi Ali Rıza Ağış yaptığı açıklamada:

Personellerin daha iyi bir iş eğitimi almaları bizim için çok önemli bölgemizde bulunan mesleki liselerle işbirliğini bundan dolayı çok önemsiyoruz.

Metem öğrencilerinin ve personellerimizin Avrupa'da staj yapmaları onların hem ufkunu açacak hem de motivasyonlarını artıracaktır dedi.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert