Dünya Ormancılık Günü ve Dünya Su Günü ile ilgili basın açıklaması yapan TAŞÇEV, içerisinde yaşadığımız corona virüsü ile birlikte yaşanmakta olan bugünkü krizli dönemde orman ve su varlığının tüm canlı yaşam için ne kadar önemli olduğunun daha net ortaya çıktığını ifade etti. Bu nedenle TAŞÇEV’in açıklamasında insan sağlığı açısından çevre sağlığının önemine dikkat çekilirken, siyanürlü altın madencilerin eliyle yapılan doğa tahribatı ve doğaya yönelik saldırgan tutum da sert eleştiriler yer alıyor.

 

Dünya Ormancılık Günü ve Dünya Su Günü‘ne ilişkin TAŞÇEV (Taşova Çevre Platformu) Basın sözcüsü Ali Rıza AĞIŞ  tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

 

“ Dün (21 Mart) DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ idi. Bugün (22 Mart) ise DÜNYA SU GÜNÜ. Dünyanın iklim döngüsüyle ilişkili bu iki önemli varlık, aynı zamanda tüm canlılar için vaz geçilmez öneme sahiptir. İçerisinde yaşadığımız Corona virüsü krizinde, tüm bilim insanlarının önerisi temizliğimize çok dikkat etmemiz, ellerimizi çok iyi yıkamamız ve bol sıvı tüketmemiz yönünde. Bunun da temel argümanı bol ve temiz suya sahip olmaktır. Peki bu iki varlığın değerini biliyor, onları yeterince koruyor muyuz. ?

   Su, yaşamın kaynağı, doğanın en güzel hediyesidir.
İlçemiz doğanın hediyesi  onlarca dere ve sulak alana sahiptir.
“Su gelecektir” anlayışıyla tek bir damla suyun dahi kıymetini bilmemiz, su kaynaklarımızı korumamız gerekiyor.

Yarınlarımızı korumak için önce suyumuzu korumalıyız. Su sağlığımızın ve geleceğimizin güvencesidir. Su kaynaklarımızın her geçen gün azaldığı bu dönemde, Siyanürlü altın madenciliği adı altında Ardıçönü köyümüz ve civar köylerin su kaynakları ve ormanlarına göz dikilmiştir. Bizler TAŞÇEV Taşova Çevre platformu olarak ormanlarımızı ve su kaynaklarımızı korumada kararlıyız.

Su, En önemli kaynağımızdır ve korunması gerekir . Tarımsal üretimin ana kaynağı olan sudan en iyi şekilde faydalanmak Taşova’lı çiftçinin hakkıdır. Doğayı ve suyu korumak için sarf ettiğimiz çabadan mutluluk duyuyoruz. 22 Mart Dünya Su günü kutlu olsun. “