Taşova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce planlanan ve organizasyonu gerçekleştirilen, Araştırmacı-Yazar hemşehrimiz Yusuf Turan Günaydın'ın sunumuyla "Akif'i Anlamak-Çanakkale'yi Yaşamak" konulu konferansımızı gerçekleştirildi.

Bugün MYO Konferans Salonundaki proğrama, Taşova Kaymakamı Ahmet Gökçecik, Belediye Başkanımız Bayram Öztürk, Kamu Kurumları Yöneticileri, Siyasi parti İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, STK' başkanları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve  Taşova halkı katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Taşova Belediye başkanı Bayram Öztürk'ün açılış, selamlama, günün anlamına ilişkin konuşmaları, Gökdeniz Temur'un M.Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okumasının ardından, Ömer Sayar moderatörlüğünde Yusuf Turan Günaydın'ın dolu dolu anlatımıyla devam eden konferans ilgiyle ve dikkatle izlendi.

Konferansın sonunda Taşova kaymakamı Ahmet Gökcecik Eğitimci-Yazar Yusuf Turan Günaydın’a hediye taktim etti.

Kaymakam Gökcecik program sonunda bundan sonraki projemiz her 13 yaşına gelmiş Taşovalı öğrencilerimizin böylesine anlamlı günlerde Çanakkale ruhunu anlamak adını öğrenci turları düzenleneceğin çalışmalarını yapacaklarını açıkladılar.