Boğalı yaylarındaki  son gelişmeler üzerine yörenin bir evladı olan Dereli köyünden Avukat Selim Saray bir açıklama yaptı:

”Kıymetli Dostlar, Arkadaşlar;

İklim ve yağış döngüsünün fotoğrafı, coğrafi olarak SAKARAT DAĞI, yerelde BOĞALIMIZ.

Yeşilırmak Havzası ve Kelkit Vadisi boyunca uzanır ve Yeşilırmak’ın ve Kelkit Çayı’nın sulama havzasıdır, SU KAYNAĞIDIR, ADETA SU ÜRETİR.

Canlı-cansız varlığın ihtiyacı SU küresel ısınma ve iklim değişikliği ile beraber daha çok vazgeçilemez olacağı kesin iken Amasya Valiliği BOĞALIMIZA ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI VERMESİ DOĞA VE İNSANLIK SUÇUDUR.

Amasya Valiliği’nin çed gerekli değildir kararı verdiği maden sahası.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, derelerimize 20 metre yaklaşılmaz ise sakınca yoktur, dedi. Aramada dahi dereler yol yapılmış, dereler doldurulmuş.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, orman çalışmaları açısından sakınca yok, dedi. Dere yataklarının yol yapılması var doldurulması neticesi derelerin tıkanması, sel, heyalan, orman kaybı tamamen bilinçsiz olarak verilmiş karardır.

Yörem insanı genelde BOĞALI’da kimyasal madencilik olmaz, istemiyoruz, diyor ama ihanetin ve tehlikenin yeterince farkında değil.

Maden şirketlerine zeytin kesmeye kadar yetki verenler hep Bizim karar vericilerimiz, cezalandırın, selamlar, saygılar.”