Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 03:19

Ne Kahvenin Bir Tadı Kaldı Nede Hatırı

Ne Kahvenin tadı kaldı ne de hatırı 1 yıl öncesine kadar 10 liralık kahve alan vatandaşın yüzünde tebessüm olduğunu hatırlıyoruz o zaman 10 liralık kahve 200 gram civarıydı şimdi 10 liralık karşılığı 53 gram kahve, kahve keseleri Küçüldü çünkü kahvenin kilosu 1 yılda 60 liradan 170 liraya çıktı bir fincan kahve içmenin de keyfi kaçtı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-02-2022 17:01
Ne Kahvenin Bir Tadı Kaldı Nede Hatırı

Son dönemde kahveye gelen zamlar Ne Kahvenin tadı kaldı ne de hatırı 1 yıl öncesine kadar 10 liralık kahve alan vatandaşın yüzünde tebessüm olduğunu hatırlıyoruz o zaman 10 liralık kahve 200 gram civarıydı şimdi 10 liralık karşılığı 53 gram kahve, kahve keseleri Küçüldü çünkü kahvenin kilosu 1 yılda 60 liradan 170 liraya çıktı bir fincan kahve içmenin de keyfi kaçtı.

  Son bir yıl içinde kahveye gelen zamlar ne kahvede tat bıraktı nede kırk yıl hatırı kahve tiryakileri aldıkları kahvenin miktarını azaltmak zorunda kaldı.

  Eskiden 10 liralık kahve istediğinde yüzünde mutluluk ifadesi olurdu 10 lira karşılığında 200 gram civarı kahve keseye konulurdu. Ya şimdi 10 liralık kahvenin karşılığı Maalesef ki 53 gram kahvedir kahve keselerinin bu kadar küçülmesi kahve tiryakilerinin yüzünü asmasına sebep oluyor.

 Günümüz Türkiye'sinde kahve içmek ve fal baktırmak hayatımızın bir parçası olduğu gibi türk kahvesi deriz ama Türkiye'de yetişen kahve değildir içtiğiniz Türk kültürünü ifade eder Türk kahvesi sözü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Türk kahvesi içmeden fal baktırmadan  edemez bu Hayatının bir parçası oluyor evet pek çok kahve tiryakileri çok az miktarda kahve almaya başladı ama bazı Tiryakilerimiz evlerinde kahve stoklamaya başladı ağzının tadını bilenler ise tanıdıkları ve bildikleri yerlerden kahve alıyorlar.

Son zamanlarda kahveye gelen zamlar kahve tiryakilerini endişelendiriyor.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert