Son Yıllarda Amasya ve çevresinde Siyanür ile altın aramak maksadi ile doğamızı ve de Boğalı dağını mahvetmek isterken  Ardıçönü Köyü Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği  2021 yılı Haziran ayında Boğalı yaylalarına 100 adet çeşme projesi adı altında son derece anlamlı ve güzel bir kampanya başlatmıştı.

Boğalı yaylalarına 100 çeşme yapmak için bir proje başlattıkların  ifade eden Ardıçönü Köyü Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Hakan Yılmaz;

”2019 da Kurulan Ardıçönü Köyü Derneği olarak tüm çabamız hayra vesile olmaktır.   ”Senin de Boğalı’da bir Çeşmen olsun” projesi  çerçevesinde çeşme yapımımız devam ediyor. 100 çeşme yapana kadar mücadelemize devam edeceğiz inşallah. Toplam 10 adet oldu 5 tanede yapacağımız var. Boğalı  yaylalarında  Doğal yaşamı korumak ve hayra vesile olmak isteyen Hayır severleri Dernek  olarak  her türlü  destek verilecektir.

Yer  ayarlanması  kazım ve beton  atılması  çeşmenin  üzerine isim  yazılması, bu  süreçleri  baştan  sonuna  kadar hayır  sahibine fotoğraf ve  videoya kaydedilip  gönderilecek.