Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 03:43

İl Derneği Futbol turnuvası 1 tur

İl Derneği Futbol turnuvası 1 tur

SPOR
Giriş Tarihi : 09-12-2021 09:25   Güncelleme : 09-12-2021 09:25
İl Derneği Futbol turnuvası 1 tur

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amasya İl Derneği Futbol turnuvası bu sene 8 dernek ve köy takımlarının katılımı ile 05.12.2021 pazar günü Kağıthane Sadabat stadında (Viyadük altı) saat 15.de Çakırsu ve Damudere köyleri futbol takımı maçları ile başladı .

1-ÇAKIRSU – DAMUDERE. 2-2

Önceki yıllarda başarılı sonuçlara imza atan Damudere futbol takımı Favori gösterilirken Çakırsu Köy Futbol takımı ise umulanın ötesi bir performans ile Damudere takımına göz açtırmadı Galibiyeti kaçıran takım diyebiliriz Çakırsu takımı için. Ancak Damudere takımı da maça ısındıkça  üzerindeki baskıyı atarak Skor olarak berabere kalmayı başardı. Lig yeni başlamış olsa bile beraberlik yenıimekten iyidir gibi oldu.

2-KUMLUCA DERELİ 4-1

Geçmiş yıllara gittiğimiz bir maç gibi oldu. Kumluca Taşova Dernekler Federasyonu ve Amasya İl Derneği turnuvalarına katılımın deneyimin farkını gösterdi. Dereli takımı başlarda Kumluca karşısında üstünlük kurmuş olsa bile Kumluca takımı tez toparlanarak oyundaki üstünlüğünü skora yansıtmayı başardı ve attığı 4 golle 3 puanı hanesine yazdırdı. Dereli takımı attığı bir golle şanssızlığını kırmış olarak sonraki maçlar için eksiklerini görmüş oldu.

3-YAYLADİBİ -ULUKÖY 0-3

Kırmızı kartların havada uçuştuğu ve Kenar yönetimin hakemin her düdüğünde oyuna müdahale eden davranışları hakemlerin ve futbolcuların motivasyonunu da etkiledi. Hiç de tasvip edilmeyen gerek futbolcular gerekse kenar yönetimlerin tavır ve tutumu skorun üstünde bir not düşülmesine vesile oldu. Müsabaka eğer tamamlanmış ise bizim gözlemlerimiz hakemlerin yerinde müdahale ve konuşmaları ve Komite Başkanı İlyas Kavlak’ın sayesinde oldu. Umarız sonraki maçlara yansımaz bu tarz diyaloglar.

Deneyimleri ile ve oynadığı futbol ile Turnuvada bugüne kadarki süreçte başarılara imza atan Uluköy takımı yine destekleyenlerini yanıltmadı. 3-0 gibi net skorla sahadan galip ayrılmayı başardı. Özellikle Kenar yönetimlerin Takım üzerindeki Mahmut Ulutaş ile sporcuların arasındaki diyalog  takım  ruhunun bir göstergesi diye notumuza aldık. Yayladibi takımında ise sonuca etki edecek güzel hareketler vardı tabiki  kenar yönetimin sürekli hakem kararlarına  itirazları Yayladibi sporcularının da motivasyonunu etkilediğini düşünüyoruz. Maç sahada futbolcular arasında oynandığı için pek fazla müdahil olunmaması gerektiğini müdahil olunursa olumsuz bir etkileşim olduğunu  gördük. Yayladibi kenar yönetimi Saha içindeki oyuncuları ile diyalogunun sonraki maçlara olumlu yansımasını dileriz.

4-SARIMEŞE – BORABOY 0-0

Her iki takımda favoriler arasındaki adlarına yakışır bir oyun sergilediler. Atamıyorsan yemeyeceksin dercesine tedbirli bir oyun anlayışıyla sahada yerlerini almışlardı. Her iki takımda turnuvada ilk maçlarında puan kaybı yaşamamak adına sahada rakipleri  üzerıindeki baskıcı ve defansif oyun anlayışını sürdürdüler. Sonuç itibarıyle de puanları paylaştılar.

Turnuvada gün ışığı ile oynanan ilk iki müsabakanın izleyici sayısındaki çokluk son  iki maça yansımadı . Sadece RESİM ÇEKILMEK İÇİN gelen hemşehrilerimiz iki maçtan sonra son  iki maçı merak da etmedikleri için son iki takımımız kenar yönetimlerinin izlediği bir atmosferde maçlarını tamamladılar.

GELECEK HAFTANIN MAÇLARI : 12.12.2021 PAZAR

1- DERELİ -BORABOY SAAT 15.00

2-DAMUDERE -YAYLADİBİ SAAT 16.30

3-SARIMEŞE -ÇAKIRSU SAAT 18.00

4-ULUKÖY- KUMLUCA SAAT 19.30

Celal GünerCelal Güner

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert