Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 05:16

Dünya Ağaç Günü'nde Geleceğe Nefes oldular

Dünya Ağaç Günü'nde Geleceğe Nefes oldular

YAŞAM
Giriş Tarihi : 11-11-2021 13:54   Güncelleme : 12-11-2021 08:45
Dünya Ağaç Günü'nde Geleceğe Nefes oldular

İlçemiz Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Boğatamı mevki Yüksel Akın Meslek Yüksek Okulu yanında düzenlenen etkinlikte  toplamda 5 bin fidan toprakla buluştu.

Dünya Ağaç Günü'nde Taşova Tarım İşletme Müdürlüğü Yüksel Akın Meslek Yüksekokulunda  ağaç dikme etkinliği yapıldı. Etkinliğe Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Süleyman ELMACI , Taşova Kaymakamı Ahmet Gökcecik, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Orman İşletme Müdürü ve personelleri, Taşova Gençlik kolları,TAŞÇEV Basın Sözcüsü Ali Rıza Ağış, Taşova ilçe Müftüsü, öğretim görevlileri ,STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü'nün yaptığı Etkinlikte Amasya Rektörü Elmacı, Kaymakam Gökcecik ve Belediye Başkanı Öztürk  Çam  ve Ceviz ağacı dikti. 

Saat 11.45 te başlayan programla birçok gönüllü vatandaş ve personel ağaç ve fidanlarını dikerek bu etkinliğe katıldılar.

Orman İşletme Müdürü Levent Morkan;
“Cumhurbaşkanımızın 11.11.2019 yılında başlattığı Milli Ağaç Bayramı etkinliği kapsamında bizde fidanları toprakla buluşturduk. Bu etkinlikte ceviz,badem,ıhlamur,akasya olmak üzere değişik türden ağaçlarımızı diktik.Etkinliğimizde bu alana 300 fidan olmak üzere etkinlik kapsamında değişik noktalarda 5 bin fidan dikimi gerçekleştirdik.
Özellikle Taşova ilçemiz meyve üretimi bakımından önemli bir olduğundan dolayı diktiğimiz ağaçları meyve türünden dikmeye özen gösteriyoruz.
Geleceğe nefes olacak bu çalışmanın çoraklaşan, çölleşen ve gittikçe bozulan doğanın kendini yenilemesi ve gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakılması bakımında önemli. Toplumun çevreye olan duyarlılığının arttırılmasını önemsiyoruz. Projeye emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Celal GünerCelal Güner

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert