Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 04:58

6 yaşındaki Zümra nın Doktorluk Hayali Gerçekleştirildi

Taşova İlçemizde bulunan 6 yaşındaki Zümra nın Doktorluk Hayali Gerçekleştirildi

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 20-10-2021 16:17   Güncelleme : 20-10-2021 16:59
6 yaşındaki Zümra nın Doktorluk Hayali Gerçekleştirildi

Taşova İlçemizin Özkan Ağış İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Zümra Demir’in hayali kısa süreliğine de olsa gerçek oldu.

Taşova Kaymakamı Ahmet Gökcecik, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle ziyaret ettiği Özkan Ağış İlkokulu’nda hayali diş doktoru olmak olan 1. sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Zümra Demir’le sohbet etmişti.

Zümra’nın bu hayali üzerine Taşova Kaymakamı Gökcecik, talimat verip “Ben sana makam aracımı göndereceğim. Benim makam aracım ve korumamla birlikte diş doktorunu bir ziyarete git bakalım” demişti.

Zümra’nın hayalini gerçekleştirmek üzere Kaymakam Ahmet Gökcecik’in makam aracı 19 Ekim 2021 Salı günü Zümra’yı, makam aracı ile Devlet Hastanesine götürdü. Zümra’yı kapıda Hastane müdürü İsa Akgül  karşıladı.  Koruma polisiyle birlikte Diş Tabibi Sabiha Saraç’ın yanına gelerek kendisiyle birlikte diş hekimliği mesleği ile ilgili bilgi aldı. Uygulamalı olarak  TRT Muhabiri Cesarettin Tuzla  muayene koltuğuna yatması üzerine küçük Zümra ve Diş Hekimi Sabiha Saraç, uygulamalı olarak gazeteci Tuzla’yı muayene etti.

Hayalleri gerçekleştirilen küçük Zümra’ya Taşova Devlet Hastanesi Müdürü İsa Akgül tarafından sembolik diş doktoru malzemeleri hediye edilirken, daha sonra küçük Zümra, Kaymakamlık makam aracıyla tekrar okuluna götürüldü.

Küçük Zümra’nın babası Dutluk köyü Muhtarı İsmail Demir, “Zümra kızımız büyüğünce Diş Doktoru olmak istiyor. Kaymakam beyimiz de sağ olsun onun talebini geri çevirmedi. Diş doktoruna getirdik. İnşallah güzel bir diş doktoru olacak. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde duygularını dile getirdi.

Celal GünerCelal Güner

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert