Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 10:21

Yangın ve Deprem Tatbikatı Yapıldı

Yangın ve Deprem Tatbikatı Yapıldı

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-09-2021 16:28   Güncelleme : 29-09-2021 17:03
Yangın ve Deprem Tatbikatı Yapıldı

Taşova Devlet Hastanesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), itfaiye ve emniyet ekiplerince yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikat öncesi saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Taşova Devlet Hastanesi Başhekimi Vekili Uzman Doktor Salim Tutkaoğlu, yaptığı açıklamada ilçenin 1. derece deprem kuşağı olan Kuzey Anadolu Fay hattının 50 km kuzeyinde yer aldığını belirterek, "Bu nedenle hastanemizde deprem ve yangın gibi afet risklerine hazırlıklı olunması bakımından, kurumlar arası işbirliği halinde icra edeceğimiz müşterek tatbikat ile hasta, yaralı ve personel tahliyesi, kurtarma işlemlerinin nasıl yapılacağının denetlenmesi, eksikliklerin görülmesi ve bu işlemlerde bilinçli olarak müdahale edilmesi amaçlanmıştır." diye konuştu.

Tatbikatta senaryo gereği, hastanenin dahiliye servisinin bulunduğu ikinci katta elektrik kontağından çıkan yangında küçük çapta bir patlama meydana geldi. Elektrikler kesilerek hastane afet planı doğrultusunda başhekimin talimatlarıyla yoğun dumandan etkilenen dahiliye servisinde yatan hastalar ve personel tahliye edildi.


Yangına daha etkin bir müdahale ve kurtarılmayı bekleyen yataklı hasta ve diğer yaralıların tahliyesi için itfaiye ve UMKE ekiplerinden yardım alındı.
 

Celal GünerCelal Güner

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert