Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 00:45

Google'dan gizlilik için yeni özellik

Günümüzde pek çok kişi veirlerini dijital platformlarda saklamakta. İşte bu yüzden üretici ve uygulama geliştiricileri daha fazla çalışarak kullanıcının gizliliğini korumaya odaklanıyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-07-2021 10:54   Güncelleme : 17-07-2021 10:54
Google'dan gizlilik için yeni özellik

Geçtiğimiz aylarda düzenlediği etkinlikte gizlilik tarafında yeni işlevlerin getireceğini vaat eden Google, aradan geçen kısa bir süreden sonra mobil uygulamalarına yeni bir işlev ekledi. Artık kullanıcılar arama geçmişlerinin son 15 dakikasını otomatik olarak silebilecek.

Google uygulamasında, arama geçmişinin son 15 dakikası artık silinebilecek

Google I/O etkinliğinde bahsi geçen bu özellik, şu anda İOS sistemli cihazlarda kullanılabilir. Kullanıcılar, aşağıdaki ekran resminde de görüldüğü gibi arama geçmişlerinin son 15 dakikasını silebilecek. Bu işlev önümüzdeki günlerde Android sistemli cihazlar içinde sunulacaktır.

Google’ın getirdiği yeni işlevler sadece bunlarla sınırlı değil. Teknoloji devi aynı zamanda mevcut arama geçmişleri içinde bazı değişiklikler yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcıların arama geçmişi; 3, 18 veya 36 ayda bir otomatik olarak silinebilecek.

Normal şartlarda 3,18 ve 36 aylık süreler 2019’da kullanıma sunulmuştu. Ancak Google tarafından sunulan bu güncelleme herkes tarafından kullanılamıyordu. Yani bu işlev yalnızca 2020 sonrası oluşturulan hesaplarda geçerliydi. Diğer kullanıcılar ise manuel olarak bunu ayarlayabiliyordu. Ancak yeni güncellemeyle birlikte şirket otomatik silmeyi herkes için 3 aya kadar düşürdü.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert