Taşova Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanlığı, Hayvan Bakım Merkezi konusunda bir takım yanlış anlaşılmalar üzerine bilgilendirmede bulundu.

  Belediye tarafından 3 ay önce yapımına başlanan hayvan bakım merkezi hakkında, bu konuyla ilgili haberlere yapılan yorumlar hasebiyle halkın yanlış bir algıya sahip olduğunu gördük.

  Halkta, İlçede tüm köpeklerin hayvan bakım merkezine alınıp sokaklarda köpek bırakılmayacağına dair bir beklenti var ancak hayvan bakım merkezinin hayvanlar için tedavi ve kısırlaştırma alanı olduğunu göz önünde bulundurup hayvanların da bir cana sahip olduğunu ve bu dünyanın sadece bize ait olmadığı gerçeğini artık kabul etmemiz gerek. Konuyla ilgili Taşova Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği başkanı Cemre Oğuz; “Rehabilitasyon merkezleri yasal olarak hayvanları toplar, hasta ise tedavi eder, değilse kısırlaştırır, aşılarını yapar, küpeler ve aldığı bölgeye bırakır. Bu yasal zorunluluktur. Hiçbir sağlıklı hayvan rehabilitasyon merkezinde 21 günden daha fazla tutulamaz. Ki alan da fazlasıyla küçük çünkü adı üstünde geçici rehabilitasyon merkezi.

   15 köpek toplanır mesela, onlar kısırlaştırılıp küpelenir. 21 gün içinde onlar salınır, kısır olmayan diğerleri toplanır. Halk, bütün köpeklerin sokaklardan toplanacağı bir Taşova hayal ediyor ve bunun için belediyeye baskı yapıyorlar.

   Belediye bunu yapamaz çünkü suç. En başta belediye yapmaz yaparsa da biz Taşova Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği olarak buna karşı çıkarız.” açıklamasında bulundu.