Yaz mevsiminin kendini iyice hissettirdiği bu günlerde çıkabilecek orman yangınlarına karşı hazırlıklarına başladı. Konu ile ilgili 27 Mayıs 2021 Perşembe günü saat 14.00’de bir tatbikat düzenlendi.

  İlçemizde geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Orman İşletme Müdürlüğünde birinci yılını dolduran ve oldukça başarılı bir grafik çizen Orman İşletme Müdürü Levent Morkan, Amasya ilimizin orman alanlarının % elli ikisi Taşova sınırları içerisinde bulunuyor. Hassas bir bölgede bulunmamız dolayısıyla yangınlara hızlı ve etkili müdahale etmek için günlük tatbikat yaparak hazırlandıklarını  ifade etti.

 Taşova’da geçen sezon çıkan yangınlarda Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin üstün gayretleri sonucu sadece 8 hektarlık alanın zarar gördüğün belirten Morkan,
  1 Mayıs itibarıyla yangın sezonuna hazır olduklarını ifade eden Morkan, “1 yangın ekibinde toplam 6 yangın işçisi, 20 orman muhafaza memuru ile birlikte 24 saat aralıksız hizmet vereceğiz. Hep birlikte bu tedbirler istisnasız uymamız gerekir.
  Meteorolojik verilere bakıldığında bu yıl sıcaklıkların normal derecelerin üzerinde seyredeceği görülmektedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın orman yangınları ve açık alan yangınları hususunda çok dikkatli olması gerekmektedir. Bu bağlamda gerek görsel, gerek yazılı medyadan uyarıların dikkatle takip edilmesini, yapılan uyarılara uyulması, uymayanların uyarılması ve duman gördüğünde ücretsiz 112 Acil ve ALO 177 orman yangınları ihbar hattını aramasını bekliyoruz”  şeklinde konuştu.