Amasya Valisi Mustafa Masatlı Amasya'da faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgelerinin genel işleyişinin değerlendirildiği OSB Üst Kurul Toplantısına Başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Amasya, Merzifon, Suluova Karma, Suluova Besi ve Taşova OSB’den yetkililer yer aldı.

Vali Mustafa Masatlı toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “İlimiz genelinde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgelerinin genel işleyişini, sorunlarını ve ihtiyaçlarını görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay Taşova OSB’nin kurulmasıyla birlikte Amasya’daki OSB sayısını beşe çıkarmıştık. Bu aşamadan sonra en kısa sürede Taşova OSB’nin faaliyete geçmesi için gerekli çalışmaları bitirmek ve yatırımcılara yer tahsisine başlamak istiyoruz.

Diğer OSB’lerimizde ise genişleme çalışmaları süratle devam etmektedir. Amasya’nın sanayi potansiyelini üst seviyede kullanmak ancak, OSB’lerimizi genişletmekle mümkün olabilecektir. Taşova OSB’nin faal hale gelmesi ve diğer OSB’lerimizdeki genişleme çalışmalarının tamamlanmasıyla Amasya ekonomisi daha da büyüyecek ve sanayi istihdamımız artacaktır.

Ayrıca Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının Katma Değerli Üretim Altyapısının Desteklenmesi Mali Destek Programından %28’lik bir oranla en çok payı Amasya almıştır. Bu projelerle ilimizdeki Amasya OSB, Merzifon OSB, Suluova Karma OSB ve Suluova Besi OSB’nin altyapıları güçlendirilecek ve marka değerleri artacaktır. Bu kapsamda OKA ve OSB’lerimiz arasında Destekleme Protokolleri de imzalanmış olup, 6 Mayıs 2021 günü itibariyle proje eğitimlerine başlanacaktır.  

Bunlarla birlikte Amasya, Merzifon ve Suluova OSB’nin arıtma tesislerinin kurulması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız nezdinde yaptığımız görüşmeler olumlu neticelenmiş ve bu OSB’lerimizin arıtma tesisleri 2021 yılı yatırım programına dahil edilmiştir.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından Amasya'daki Organize Sanayi Bölgelerinin genişleme çalışmaları, atıksu arıtma tesisi çalışmaları, OKA Mali Destek Programı ve Taşova OSB’nin faaliyete geçme süreci hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.