TAŞSOY Taşova Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Taşova Şehitler Albümü için hazırlıklarına başladı.  TAŞSOY Derneği Başkanı Kazım Özdemir konuyla alakalı açıklamada şunları söyledi:

”Taşova Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği olarak, haftalarca uğraşarak  hazırlamış    olduğumuz projemizi 22 Nisan 2021 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığına  gönderdik.

İlçemizde 29 terör Şehidi ve 6 terör gazimiz    vardır.  Derneğimiz olarak proje kapsamında Şehitlerimizin ve gazilerimizin şanlı hayat hikayelerini anlatacak altı bölümden oluşan belgesel film çekimi yapılacak, 250 adet kitap basılacak ve 40 adet barkotlu quart plaket yapılacak. Şehit ve Gazilerimizin özel eşyalarının  sergileneceği  30 adet dolap yapılacaktır. Belgesel film projesi 01 Haziran 2021 tarihinde başlayıp  4 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Belgesel film önce Amasya’da Valimiz ve Belediye başkanımızın davet edildiği  protokole sonra Ankara’da Cumhurbaşkanımız,  İçişleri ve Milli Savunma Bakanımızın davet edileceği  protokole gösterime sunulacak plaket ve kitap hediye edilecektir. Proje kapanış toplantısı ise  4 Ekim 2021 tarihinde yapılarak İlçemizde gösterime sunulacaktır. Toksoy Derneğinin proje ortağı olduğu projemizin İçişleri Bakanlığından  kabulünü temenni ediyoruz.

Ayrıca Taşova Orman Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği   Toksoy Derneği olarak hazırlayacağımız yeni projemizi yakında sizinle paylaşacağız.”