Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
16 NİSAN Salı 11:27

Oflu; 'Orman Varlığımızı Çoğaltıyor Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaya Önem Veriyoruz'

2020 yılı hedefleri doğrultusunda yürütülen ormancılık faaliyetlerinin yıl sonu incelemelerine 2021 yılı iş programları doğrultusunda başlatılan çalışmaların denetimlerine Amasya Bölgesinde Taşova Orman İşletme Müdürlüğüyle devam edildi.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 05-01-2021 13:38   Güncelleme : 05-01-2021 13:38
Oflu; 'Orman Varlığımızı Çoğaltıyor Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaya Önem Veriyoruz'

2020 yılı Haberleri">yılı hedefleri doğrultusunda yürütülen ormancılık faaliyetlerinin yıl sonu incelemelerine 2021 yılı iş programları doğrultusunda başlatılan çalışmaların denetimlerine Amasya Bölgesinde Taşova Orman İşletme Müdürlüğüyle devam edildi.

Bölge Müdürü Halil Oflu, Amasya Orman İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik beraberliğinde Taşova’ya gelişlerinde İşletme Müdürü Levent Morkan, Müdür Yardımcısı Rıza Çağlar ve teknik ekip tarafından karşılandı.

Bölgede yürütülen ormancılık faaliyetleri hakkında bilgiler alan Bölge Müdürü Halil Oflu, denetim ve incelemelerde bulunmak için Boraboy  Şefliği faaliyet bölgesine hareket etti.

Taşova İşletme Müdürlüğü tarafından 2020  yılında bölgenin yamaçlarında ve tarla kenarlarında doğal olarak yetişen ve köylüler tarafından sadece yakacak olarak kullanılan yabani menengiç ağaçlarına yapılan Antep fıstığı göz aşısı çalışmalarının süreç içindeki gelişimleriyle ilgili  incelemeler yapıldı.

Boraboy Şefi Gökhan gök tarafından karşılanan ve  bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Bölge Müdürü Halil Oflu;

 

2021 yılı bakım programına alınan ve çalışmalara başlanılan 18 ve 19 nolu kayın bölmesinde yürütülen bakım çalışmaları inceleyerek 2020 yılı programında olan 20 nolu kayın tensil bölmesinde tamamlanan çalışmaları denetledi.

Yapılan denetim ve incelemelerin sonunda Bölge Müdürü Halil Oflu;

Bölge Müdürlüğümüz teknik ekipleri, çalışma sahası içerisinde yabani meyve türlerini tespit ediyor, bu türleri çoğaltmak ve bu türlerden en yüksek değerde verim almak için  çalışıyor ;  Bozuk orman sahalarında ise gelir getirici türlerde  ormanlar oluşturmak  için projeler geliştirerek orman köylümüze ve bölgeye  yeni gelir kapısı oluşturmaya devam ediyoruz.

Ormanlarımızı çoğaltıyor,  Gelir Getirici tür Ağaçlandırmaya Önem Veriyoruz.

Orman varlığımızı koruyor, gerekli bakım çalışmalarını yaparak ormanlarımızın sağlıklı olarak gelişimlerinin devamını sağlıyor, yeni orman alanları oluşturarak bölgemizi yeşillendirmeye çalışıyoruz.

Ormanlar milli  servetimizdir. Ekiplerimiz tarafından yapılan tüm çalışmalar sosyal ormancılık anlayışı içerisinde orman varlığımızı çoğaltmak içindir. dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert