Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 11:59

Başkan Furtun kesin çözüm,'28 gün sokağa çıkma yasağı'

Yeni gelen yasak ve kısılamalarla ilgili konuşan Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, gelen kısıtlamaların kesin değil kısmi bir çözüm olduğunu söyledi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 19-11-2020 12:20   Güncelleme : 19-11-2020 12:20
Başkan Furtun kesin çözüm,'28 gün sokağa çıkma yasağı'

Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun,  yeni koronavirüs tedbirleriyle kısmi bir çözüm alındığını, vaka sayılarının tam anlamıyla kontrol altına alınması için 28 gün sokağa çıkma yasağının gelmesi gerektiğini  belirtti. 

YERİNDE BİR KARAR 
Okulların açılmasıyla birlikte vaka sayınının arttığına dikkat çeken Başkan Furtun, "Okulların açılmasıyla birlikte vaka sayılarında artış yaşandı. Okulların yeni yıla kadar kapatılacak olmasının doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Buradaki amaç sadece sosyal hayatı kısıtlamaya yönelik olduğunu düşünüyorum. İş hayatına yönelik kısıtlama ekonomik nedenler yüzünden getirilemediği için tam anlamıyla sokağa çıkma yasağı uygulanamadı. Bu kısıtlamanın da mutlaka olumlu etkileri olacaktır" dedi .

28 GÜN YASAK OLMALI
Kış aylarıyla birlikte solunum yolları hastalıklarının artabileceğini ifade eden Başkan Furtun şunları söyledi: " Dolayısıyla vaka sayılarında artış olacak ve olayın yönetimi biraz daha karmaşık hale gelecek. Yani vaka sayılarının artması öngörüldüğü için bu kısıtlamaların gelmesi de iyi oldu diye düşünüyorum. Tamamen  kontrol altına almak isteniyorsa toplam 28 gün sokağa çıkma yasağının gelmesi gerekiyor. Hayat devam ediyor ve ekonomik problemler var. Bunu yönetmek adına sosyal hayatı kısıtlamayı tercih ettiler. Faydası olacak mı tabii ki de olacaktır ama kısmi bir şekilde. Kesin değil kısmi bir çözüm yoluna gidildi" ifadelerini kullandı. 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert