Milli Eğitim Bakanlığınca, yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı doğrultusunda 2 Kasım 2020 Pazartesi günü itibarıyla başlayacak üçüncü aşamanın uygulama programı açıklandı. 5 ve 9'uncu sınıflar 2 Kasım 2020 tarihi itibariyle yüz yüze eğitime başlayacak.

Mill Eğitim Bakanlığının (Kovid-19) nedeniyle yaptığı planlamalar doğrultusundaki üçüncü aşamada, 2 Kasım'dab itibaren ortaokul 5. ve lise 9. sınıf öğrencileri, yüz yüze eğitime başlayacak. Bakanlığın  koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında okullarda aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçiş süreci devam ediyor.

Yüz yüze eğitime aşamalı geçiş planı doğrultusunda okullarda alınan (Kovid-19) önlemleri de titizlikle takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen dezenfektan ve temizlik malzemelerinin okullara dağıtımı gerçekleştirildi. Alınan tedbirler konusunda açıklamalarda bulunan Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Coşkun "Sayın Bakanımız Ziya Selçuk liderliğinde, Bakanlığımızca belirlenen takvim doğrultusunda yüz yüze eğitime kademeli geçiş için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Okullarımızda sürdürülen eğitim faaliyetlerini, alınan önlemleri  yerinde incelemeye devam ediyoruz." dedi. İl Müdürü Coşkun, "2 Kasım itibariyle 5 ve 9'uncu sınıflarımızda haftada iki gün yüz yüze eğitim görmeye başlayacaklar. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve öğrencilerimize Hoş Geldiniz diyorum." diyerek sözlerine son verdi.