Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz maske takma ve kullanımı uyarısında bulundu.

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunma konusunda önemli olan noktanın maskenin burnu sıkıca sarması, çeneyi alttan kapatması ve yanlardan boşluk bırakılmaması olduğunu belirtti.Salgınla mücadelede başarı yolunun tüm vatandaşların belirlenen tedbir ve önlemlere koşulsuz uyulmasından geçtiğine işaret eden Nergiz "Bu önlemlerin başında ise 'doğru maske kullanımı' geliyor.Uzmanlar hastalığın ilk ortaya çıktığı andan itibaren maske takma ve doğru kullanımının önemine vurgu yapıyor." Dedi

Kovid-19 önlemleri nedeniyle Amasya'da da birçok ilde olduğu gibi vatandaşların maske takmasının zorunlu olduğuna değinen Nergiz; “Ancak bazı vatandaşlar ya maskesiz sokağa çıkıyor ya da maskeyi doğru şekilde kullanmıyor. Maskesiz gezenler, çenesine indirenler, cebine koyanlar vatandaşlarımız var. Bu tarz davranışlar ise koronavirüs enfeksiyonuna adeta davetiye çıkarıyor. Önemli olan nokta maskenin burnu sıkıca sarması" diye konuştu.

Maske takmanın hem kendi hem de diğer insanlara karşı koruma sağladığına vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Nergiz şunları ifade etti:"Virüsün en önemli bulaş noktası olan burun, bulaş açısından göz ve ağızdan çok daha tehlikeli durumda. Salgından korunma konusunda önemli olan nokta maskenin burnu sıkıca sarması, çeneyi alttan kapatması ve yanlardan boşluk bırakılmamasıdır. Vatandaşlarımız bu konuya çok dikkat etmeliler. Maskenin burun kısmını gevşetmek hatalı bir davranış. Maske takarken burnumuzu mutlaka kapatmamız, özellikle diğer insanlarla yakın temas halindeyken çok dikkatli olmamız gerekiyor."

İl Sağlık Müdürü Nergiz son olarak, koronavirüs enfeksiyonunun tedbirsizlikleri seven bir hastalık olduğunu belirterek, maska takarak virüsün yayılma hızının azalacağını ifade etti.