AK Parti nerede halk orada diyen Haluk İpek; “Yıllar önce yine bir Kasım ayının başında dedik ki, Türkiye’de artık cumhur yani millet egemen olacak. Millet egemen olup, Türkiye artık geçmişteki gibi yönetilmeyecek güçlü ve büyük bir devlet olacak.
     AK Parti kurulmadan önce diğer devletler ile Türkiye’yi kıyasladığımızda yönetimi diğer devletler gibi değildi. Birbiri ile anlaşamayan koalisyon ortakları vardı. Uzun süre karar alamayan parlamento vardı. Üç ay toplanamayan bakanlar kurulu vardı.
    Türkiye’ye bu bölgede herkes hasta adam gözü ile bakıyordu. Dedik ki, milletimiz bir araya gelmeli cumhur bir araya gelmeli, yönetimi kendi eline alıp başka yerlerde karar alınmamalı. Milletin seçtikleri bu millete hesap verecekleri iktidar olmalı diyerek 3 Kasım 2002‘de milletimizin iradesi ile artık söz de karar da milletindir dedik ve AK Parti olarak bunu hep birlikte başardık.
    Türkiye büyüdükçe, ekonomisi de büyüdü. Artık Türkiye’nin ekonomisini geçmişteki gibi siyasal krizler ve arkasından ekonomik krizler olmayacak tarzda kuvvetli temellere oturttu. Ne aldanan olacağız, ne de aldatan olacağız. Söz verdiğimiz  her işi yapacağız, yapamayacağımız hiçbir işi de söz vermeyeceğiz” dedi.
 

    Cumhuriyet hepimiz için önemlidir diyen Avni Erdemir; ” Cumhuriyetimizin kurulmasında bu toprakları vatan yapan kanları ile sulayan şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum.Eğer bugün burada var isek cumhuriyetin sayesinde burada varız. Bizler milletvekili olup bu memlekete hizmet etmişsek cumhuriyetin sayesinde. Cumhuriyetle birlikte milletin iradesi tecelli ediyor. İnşallah 1 Kasım’da da yine Türkiye’de milletin iradesi tecelli edecek ve Türkiye AK Parti diyecek” dedi.
 

 

   Miting sonrası milletvekili adayları ve partililer toplu şekilde yürüyüş yaptılar.