Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 12:53

Hayvanseverlerden Taşova Belediyesi'ne Tepki

Taşova'da hayvanseverler, hayvan barınağında köpeklerin açlıktan ölümlerine dikkat çekmek amacıyla köpek ölülerini Belediye binası önüne bıraktılar.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 28-09-2020 09:41   Güncelleme : 28-09-2020 09:41
Hayvanseverlerden Taşova Belediyesi'ne Tepki

Taşova'da hayvanseverler, hayvan barınağında köpeklerin açlıktan ölümlerine dikkat çekmek amacıyla  köpek ölülerini Belediye binası önüne bıraktı.

Konu ile ilgili açıklama yapan hayvansever öğretmen Cemre Oğuz; “Köpeklerin ölümünden Belediye sorumlu olduğu için biz hayvanseverler tepki olarak belediye kapısına bıraktık. Belediyenin sorumsuzluğu yüzünden besleme alanında ölen köpekler üç gündür orada durdu. Biz gönüllüler artık köpek gömmekten bunaldık. Biz de ölenleri alıp götürüp kapılarının önlerine bıraktık ve paylaşım yaptık. Alandaki hayvanlara bakın, ilgilenin, ölüyorlar diye tepkimizi ortaya koyduk. Oluk oluk hayvan ölüyor. İnsanlar habire yenilerini getirip bırakıyorlar. Barınak dedikleri alanda işçi yok, temizlikçi yok. Ben gitmesem kimse yok. Aç hayvanlar bağıra bağıra ölüyorlar. Tıkmışlar tellerin ardına. Gittim ki 15 tane yavru ölmüş. Sağlıklı olan köpekleri de dışarı saldık. Kapıların tamamını açtık .Yavruları çarşı içinde beslenebilecekleri alanlara bıraktık. Ölüleri de belediye önüne tepki göstermek amacıyla bıraktık ki köpekleri o alanda ölüme terk ediyorsunuz, sorumlusu sizsiniz ,yüzleşin diye. Ben ve arkadaşlarım artık Belediyenin alana getirip tıktığı beslemediği hayvanlara yetişmeye çalışıp ama yetemeyince ölülerini toplayıp gömmekten yorulduk. Ölümüne sebep oldukları hayvanları gömsünler diye kapılarına bıraktık."dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert