TEKVA' NIN KURULUŞUNUN 17. YILI TÖRENLE KUTLANDI

        Taşova Eğitim ve Sosyal Kalkındırma Vakfı ( TEKVA) ' nın kuruluşunun 17. yılı törenle kutlandı.

        Program, TEKVA Başkanı Özkan Ağış tarafından yaptırılan Taşovamız yeni Mahallede bulunan  " Özkan Ağış İlkokulu" nda gerçekleştirildi.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Başlayan Programa, Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, Taşova Öğretmenevi ve ASO Müdürü Ömer Faruk Gültekin, TEKVA Başkanı Özkan Ağış ve Yurt dışı İş ortaklarından Belçikalı Pierre Melin ve Eşi Marie-josee Melin,  Taşovamız iş Adamlarından Özgür Ağış , Hayrullah Ağış, Ali Rıza Ağış, Okul Müdürü Salih Zeki Gültekin, Okul öğretmen, öğrencileri ve Veliler katıldı.

        30 Eylül 2015 Çarşamba günü Saat 10:30' da gerçekleştirilen program da konuşma yapan TEKVA  Kurucusu ve Başkanı Özkan Ağış; " Taşova Eğitim ve Sosyal Kalkındırma Vakfı ( TEKVA) nın 17. yıl dönümünü kutlama da bizi yalnız bırakmadığınız için size teşekkür ediyorum. Vakfımızın benim gibi fakir bir ailenin çocuğu olarak yetişen ve fakirliğin bir kader olmadığını bunu mutlaka yenilmesi gerektiğini düşünen insanları bir araya getirerek bu çocuklara destek olmak eğitimlerine katkı sağlamak için kurulmuş bir vakıftır. Biz de Taşovamızın havasını tazelemek bu güzel yardım ve desteklerin serinliğine ulaşmak için vaktiyle dava arkadaşım olan rahmetli Halil Yılmaz ve Kardeşim Özgür Ağış ve bize inanan bize güvenen 9 tane arkadaşımızla birlikte bu vakfımızı kurma kararı verdik.

        İnanıyorum ki bazı destekler yerini bulursa dünyalar kadar değerlidir, Şu güne kadar 1.000 " bin " ' e yakın öğrenci bizim vakfımızdan burs aldı, destek aldı. Paramızın bir kısmını bağışlara hazırlayalım, paramızın bir kısmını yardıma, sosyal etkinliklere, Taşovamızın kalkınmasına hazırlayalım. 

        İş arkadaşıma Taşovamızdan ve Vakfımızdan bahsettim. Şuan aramıza da olan Pierre Melin ve Eşi Marie-josee Melin' e  çok teşekkür ediyorum, vakfımıza oldukça da yüklü miktarda bağışta bulundular.

        Vakfımızın önümüz de ki yıllar da daha da büyüyeceğini düşünüyorum, bu yıl vakfımız 80 öğrenciye yakın burs vermeyi hedefliyor dedi. "

        Daha sonra,  Taşova Belediye Başkanı ve Taşova Kaymakamı birer konuşma yaparak Vakfın kurucularına, öğrencilere yapmış olduğu hizmet ve  vermiş olduğu desteklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ettiler.

        Vakfın Kuruluşunun 17. yılı dolayısıyla vakfa katkıda bulunanlara ayrı ayrı plaket verildi.