İlçemiz Yeşilırmak Şehit Ferhat Bolat İlkokulu  öğretmenleri Serpil Tural, Yılmaz Tural, Mustafa Yolaçan ve Yücel Kara  10  yıl görev yaptıkları okullarından, öğretmenlik mesleğinden emekli oldular.

Öğretmenler son kez okullarına gelerek emeklilik dilekçelerini imzalayarak görevlerini yeni gelecek olan öğretmenlere bıraktılar.

Öğretmen Yılmaz Tural, “34 yıl, 7 ay, 8 gün devam eden meslek yaşamıma bugün eşim ve iki meslektaşımla birlikte attığımız imzalarla son noktayı koyduk. 1985 yılının 2 Aralık günü Hakkari, Şemdinli Ortaklar köyünde başlayıp, sonrasın Yüksekova ilçesi Yoncalık köyünde ,, hem de terörün en hızlı olduğu  dönemlerde  bırakıp kaçmadan, hatta bir yıldan fazla çalışarak devam ettik. Sırasıyla Samsun ili Salıpazarı ilçesi Sarasan ve Cevizli köylerinde, Taşova Şahinler köyünde,  devamında Taşova Y.İ.B.O.’nun ilk açılışından itibaren 8 yıl, Atatürk İlköğretim Okulu ve son olarak Yeşilırmak İlköğretim Okulu’nda 35 yıla yakın çalışmamızı bugün attığımız imza ile noktalamış bulunuyoruz.” Diye konuştu.

Okul Müdürü Mustafa Özçiftçi, “Öğretmenlerimiz, meslek hayatının son anına kadar eğitim neferi olma coşkusunu yitirmeden öğretmenlik heyecanı, isteği ve verimliliği ile çalışarak, her alanda olduğu gibi bu konuda da bizlere rehber ve örnek olmuştur. Eminiz ki öğretmenlerimiz meslek hayatı boyunca yetiştirdiği ve emek verdiği öğrencilerinin yüzlercesi ülkemizin dört bir tarafına dağılmış ve toplum içinde iyi birer vatandaş olarak kendisini şükran ile yad etmektedirler.” şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Serdoğan Sıvacı