Amasya İl Özel İdaresi özellikle yaz aylarında içmesuyu açısından sıkıntı yaşayan köylerde, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler tarafından jeofizik ölçümleri sonucu sondaj için en uygun yer tespit ederek sondaj çalışmaları gerçekleştirmektedir.

Bu doğrultuda Amasya İli Taşova İlçesine bağlı Çılgıdır Köyünün yaz aylarında köye gelen su kaynağının yetersiz olması nedeniyle ilave kaynak olarak sondaj kuyusu açıldı. İçmesuyu sıkıntısını çözüme kavuşturmak için ekiplerin teknik analizleri sonucunda; sondaj kabiliyeti ile 56 metre açılan içmesuyu sondaj kuyusu delgi işlemi tamamlandıktan sonra borulama-çakıllama işlemi yapılarak kuyu geliştirme ve pompalama tecrübesiyle kuyudan saniyede 10 litre su temin edildi. Bu ölçüm değerlerine göre Çılgıdır Köyünün yaz aylarında yetersiz olan içmesuyu ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Çıkarılan su İl Özel İdaresi tarafından daha önceki yıllarda sıhhi hale getirilen içmesuyu deposuna isale edilerek köyün içmesuyu sıkıntısının önüne geçilmiş olacak.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar; “Genel olarak yapılan sondaj çalışmalarımız sonucunda, doğal kaynaklarımızı ve çıkan suyumuzu en verimli ve tasarruflu şekilde kullanmaya özen göstererek köylerimizde yaşam şartlarını iyileştirip, içmesuyu ihtiyacına büyük katkılar sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.