Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 12:26

LGS Sınav Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, 20 Haziran tarihinde yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı ( LGS) sınavı öncesi sınav yapılacak olan okul müdürleri ile öğretmenevinde değerlendirme toplantısı yaptı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 03-06-2020 10:32   Güncelleme : 03-06-2020 10:32
LGS Sınav Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mustafa Tümer, 20 Haziran tarihinde  yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı ( LGS) sınavı öncesi sınav yapılacak olan  okul müdürleri ile öğretmenevinde değerlendirme toplantısı yaptı.

LGS sınavının Covid-19 pandemi sürecinin tüm hassasiyetleri gözetilerek  Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav uygulama talimatları doğrultusunda  yapılacağını ve her oturumda öğrencilere maske verileceğini belirten Tümer;

"Taşova ilçesinde 12 okulda 37 salonda 410 öğrenci sınava girecektir. Sınavın Uygulanması sürecinde yapılacak tüm iş ve işlemlerde hiçbir öğrencimizin mağdur olmadan, sağlıklı bir sınav uygulaması yapılabilmesi için tüm eğitim yöneticileri ve salonlarda görev alacak öğretmenlerden en üst düzeyde hassasiyet göstermelerini belirttik.

 Sınavda sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tümer; Sınav öncesi  kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00'da sınava girecekleri binada hazır bulunmalarını, öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgeleri ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmaları gerekmektedir.

Merkezî Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

20 Haziran'da LGS'ye girecek tüm öğrencilere başarı dileklerini ileten Tümer sorunsuz ve başarılı bir sınav diledi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert