İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 99. yılı ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü münasebetiyle Taşova Atatürk Orta Okulu tarafından düzenlenen Program,12.03.2020 Perşembe günü saat 10:00'da Atatürk Orta Okulu Toplantı Salonu’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.

Taşova Atatürk Orta Okulu Müdürü Saffet Bol günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, “Sayın Belediye Başkanım,Sayın Milli Eğitim Müdürüm,saygıdeğer kurum ve okul müdürlerim,saygıdeğer misafirler sevgili öğrenciler öncelikle sizleri saygıyla selamlıyorum.Sizleri okulumuzda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz hepiniz hoş geldiniz.

Bügün İstiklal marşımızın kabülünün 99. yılını kutluyoruz.Bu vesile ile Vatan ve millet sevgisinin,bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz.Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız,milletimizin ruhunu,tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez değerlerdir.

İstiklal marşını anlayabilmek için Mehmet Akifi'i iyi bilmek,onun bütün yönleriyle şahsında topladığı, "milli mücadele ruhunu" yakından tanımak,bu ruhu,hakkı ile hissetmek gerekir.

Mehmet Akif; milletin derdiyle dertlenmiş bir şairdir.Yazdığı şiirlerde içinde bulunulan dönemin halleri,adeta kelimelerle resmedilmiştir.Yaşananlar karşısında kesinlikle kayıtsız kalmamış,aynı çözümde görevler üstlenmiş önemli bir fikir adamıdır.Yaşadığı dönemdeki tüm olayları eserlerinde işlemiştir.

Mehmet Akif
Milli bir şair,ideal bir öğretmen,branşına hakim bir veteriner,cesur bir gazeteci,kurtuluş savaşında bir asker,Türk gencine ufuk çizen fikir ve aksiyon adamı bir politikacı,bir gönül insan,hayatı vatan hasreti ile biten ve vefa beklediği gözlerden cefa çeken bir garipti o."Allah bir daha bu millete İstiklal Marşları yazdırmasın"diyen kutlu bir vatanperverdir o.

Bizler de sizlere bügün hazırladığımız programla şiirleri ve düşünceleri ile Mehmet Akif'i ve yazdığı en büyük eser olan İstiklal Marşı'nın kabul yıldönümünde daha iyi anlamaya ve anlatmaya çalışacağız.

Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür şimdiden ediyor iyi seyirler diliyorum ” dedi.

Okul Öğrencilerinin Mehmet Akif Ersoy'a ait şiirleri ve İstiklal Marşımızı  okumasıyla devam eden program, öğrenci korosu tarafından söylenen İstiklal Marşım şarkısıyla son buldu.

Programa Taşova Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer,Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk,Taşova ilçe Jandarma Komutanı Jan. Teğmen Ömer Altun, ilçe okul müdürleri,öğretmenler,veliler ve öğrenciler katıldı.