Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 MART Salı 11:11

Kış Lastiği Takmamanın Cezası

Karayolları Trafik Kanununa göre Kış lastiği kullanmamak cezaya tabi. Kış Lastiği takmamanın cezası. Kış lastiği kullanmamanın cezası. Kış Lastiği ceza indirimi ne kadar

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 17-12-2019 20:33   Güncelleme : 17-12-2019 20:33
Kış Lastiği Takmamanın Cezası

17px">Amasya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayan kış lastiği uygulamasında, kış lastiği takmayan araçlara cezai işlem uygulanacak.

Süresi..
Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "İlimiz genelinde yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği uygulamasının; her yılın 01 Aralık tarihi ile takip eden yılın 01 Nisan tarihi arasında kalan (4) aylık süre içerisinde uygulanması, hava şartlarının olumsuz seyretmesi halinde ise belirtilen tarih aralığının bir ay öncesi ve bir ay sonrasında 1’er aylık süre ile arttırılarak uygulanmasına ilişkin olarak ilgili mevzuat hükümlerine istinaden Valiliğimizce karar alınmıştır. Belirtilen tarih aralığında İlimiz genelinde kış lastiği takma zorunluluğu bulunan araçlara yönelik olarak yapılacak trafik denetimlerinde, kış lastiği olmayan araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 65/A maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır" denildi.

Cezası ne kadar ?
Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/A maddesi: Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda, yılın zorunlu tutulan dönemlerinde kış lastiği kullanmamak. 65/A trafik cezası 625 TL idari trafik para cezası ile cezalandırılmaktadır. 65/A trafik cezası tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenmesi durumun da %25 indirim ile 468,75 tl ödenmektedir.

Ceza Puanı
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanmış olan trafik cezası rehberinde 65/A trafik cezası ceza puanı sürücüye tanzim (yazıldığı) edilmesi durumunda 10 ceza puanı sürücünün sürücü belgesine işlenir.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert