İlçemiz Taşova'da Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından mikrokredi kullanan kadınlara belge dağıtım töreni düzenlendi.
Şube yöneticisi Selda Ergin, By Konyar restoranda düzenlenen törende, Mikrokredi dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlamak teminat ve kefalet istemeden verile bir sermaye olduğunu söyledi.
Amasya Mikrofinans Şubesi'nde kredi kullanan dar gelirli kadınların aldıkları kredilerle üretim, ticaret, hayvancılık ve tarım gibi işlerle uğraştığını belirten Ergin, "Mikro kredi sistemi girişimcilik ruhunu geliştiren, ev hanımlarının ve kızlarımızın ev ekonomisine katkı sağlayan ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını imkân tanımaktır. Ev hanımlarımıza ve kızlarımıza istihdam alanı yaratmak istiyoruz. Bunun için cesaretli hanımlara ihtiyacımız var” dedi
Girişimci kadınlardan 46 yaşındaki Gülten Akı Şenel ise mikrokredi sayesinde ticarete başladığı ve hayallerini gerçekleştirdiğini anlatarak, hayalleri olan bütün kadınların hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini dile getirdi.
Programdan sonra çeşitli iş kollarına yönelik hazırladıkları projelerle Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'ndan kredi alan girişimci kadınlara belgeleri verildi.