19 MAYIS TAŞOVA DA KUTLANDI

        19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Taşova' da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa Kaymakam Kudret , Garnizon Komutanı Alper Soner Serin, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        Taşovamız Eski Tekel bahçesin de kutlanan program saat :10 :00' da başladı. Günün Önemine dair konuşmayı Taşova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Dayıbaş yaptı.

        Dayıbaş konuşmasın da ; "  Bugün Milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Önderliğin de başlayan Kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs' ın 96 yıl dönümü. 19 Mayıs 1919 günü başlatılan Bağımsızlık savası Türk ulusunu uçurumun kenarından döndürmüştür Atatürk Samsuna ayak basar basmaz düşüncelerinde oluşturduğu ulus egemenliğine dayanan tam bağımsız Türk devleti kurma kararını aşama aşama hayata geçirmişti. Sevgili gençler binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içerisin de büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekil de aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Geleceğin dünyasın da milli değerlerine sahip çıkan iyi eğitimli, karşılaştığı sorunları akıl, bilim ve uzlaşma ile çöze bilen nesiller söz sahibi olacaktır.Kuşkusuz bu süreçte en önemli görev ailelere ve eğitimcilere düşmektedir. Gençlerimizi anlamak için çaba göstermeliyiz. dayatmaca olmak yerine onlara hoşgörü ve sevgiyle yaklaşmalıyız. En değerli varlığımız olan gençleri güçlü, yetenekli ve donanımlı olarak yarınlara hazırlayıp ülkemizin geleceğine Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yön verilmesini sağlamalıyız" dedi.

        Taşovamız da karete hocalığı yapan yıllardır yurt dışında yaşamış eski Milli Kareteci Eyüp Olugir tarafından yapılan gösteri yürekleri ağızlara getirdi. Olugir' in üzerine 150 Kilogramlık mermer konularak balyoz ile kırıldı.

        Daha sonra program; badminton, güreş, ip çekme, çuval yarışı, bilek güreşi ve dart oyunu ile devam eden program da dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeler verildi.

            HABER - FOTOĞRAF : TANER BIYIK