Milli Mücadelenin ve Amasya Tamimi’nin 100. yılı dolayısıyla bu yıl daha önem arz eden 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da şehrimize gelerek karşılandığı yer olan Culüs Tepe ile Yavuz Selim Meydanı arasında Atatürk ve Bayrağa Saygı-Kortej Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gençlerin açılan dev Türk bayrağını taşıdıkları coşkulu yürüyüşe Vali Dr. Osman Varol ve eşi Funda Varol, Amasya Milletvekilleri Hasan Çilez ile Mustafa Tuncer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Belediye Başkanı Mehmet Sarı,Taşova Kaymakamı Talha Altuntaş, protokol üyeleri, öğrenciler ve ile çok sayıda vatandaşımız katıldı. Yürüyüşün sonundaki resmi geçit törenine çeşitli ülkelerden gelen halk dansları ekipleri de renk kattı.

Yavuz Selim Meydanındaki tören saygı duruşu ve istiklal Marşımızın seslendirildiği törende Vali Varol, Tuğgeneral Ergün ve Belediye Başkanı Sarı, çelenklerin sunumunun ardından anıt şeref defterini imzaladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehre gelişinde yaptığı konuşmasının okunduğu programın devamında halk oyunları ekipleri gösteri yaptı.