Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 12:36

'Taşın Altındaki Eller' Topluluğu Alpaslan'da

Taşın Altındaki Eller" adlı topluluk, Alpaslan İlk ve Ortaokulu'na gelerek öğrencilerle çeşitli etkinlikler yaptılar.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-04-2019 14:09   Güncelleme : 08-04-2019 14:44
'Taşın Altındaki Eller' Topluluğu Alpaslan'da

 

 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim gören bir grup öğrenci tarafından 2012 yılında kurulan "Taşın Altındaki Eller" adlı öğrenci topluluğu, Alpaslan İlk ve Ortaokulu'na gelerek öğrencilerle çeşitli etkinlikler yaptı.Topluluk sonraki günlerde Akınoğlu, Çaydibi Ballıdere, Yeşil Yenice ilk ve Ortaokullarında da etkinliklerini sürdürecek.

Dört yıldır gerçekleştirdikleri 'Köy Okulları Projesi' kapsamında 2015 yılında Yozgat/Sorgun'u 2016 yılında da Çankırı'nın köy okullarını ziyaret eden öğrenci topluluğu 2017'de   Dikmen ve Sinop ilçe merkezine bağlı köy okullarını ve Afyon' u, 2018 yılında Aksaray'ı ve Ankara'nın  Elmadağ ilçesini ziyaret ederek öğrencilerle gün boyu aktiviteler gerçekleştirdiler.

Amasya'daki  toplam beş  okulu ziyaret edecek olan 29 kişilik öğrenci topluluğu gittikleri okullardaki öğrencilere kırtasiye setleri, aktif faaliyetlerini arttırmaları için spor malzemeleri ve okulların kütüphanelerini zenginleştirmek için kitaplar getiriyorlar. Üniversite öğrencilerinin bir kısmı çocukları eğlendirmek için palyaço ve pamuk prenses kıyafetleri giyerek minik öğrencilerle vakit geçiriyorlar.

Sosyal farkındalığı arttırabilmek amacıyla 11 farklı alanda sosyal sorumluluk faaliyetleri yürüten topluluk, ülkenin dört bir yanındaki kimsesiz çocukların kaldığı sevgi evlerine, huzur evlerine, görme engellilere, zihinsel engellilere,bedensel engellilere ve  down sendromlu çocuklara  ulaşmaya çalışıyorlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert