Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 12:39

CHP'den Basın Açıklaması

CHP'den Basın Açıklaması

CHP
Giriş Tarihi : 13-12-2018 11:21   Güncelleme : 13-12-2018 11:21
CHP'den Basın Açıklaması

verdana,geneva,sans-serif">Değerli Vatandaşlarım,
  Tarihî ve sağlam bağlarla bağlı olduğumuz İslam dünyasında Doğu Arakan’da ve Türk dünyasında Doğu Türkistan’da zulme maruz kalan soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın acı ve ızdıraplarını yüreğimizin derinliklerinde hissettiğimizi söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum.
Küresel emperyalizmin uşaklığını yapan Suudi Arabistan da bugün açlık ve sefalet içindeki Yemenli kardeşlerimize saldırmaktadır. Bir zamanlar dedelerimizin ayak izlerinin bulunduğu, uğruna şehitler verdiğimiz aziz bir vatan toprağı olan   Yemen’de Suudilerin ne işi olduğu izaha muhtaç bir durumdur. Bu vahşeti durduracak kimse yok mudur?
 İslam Dünyası konusunda hassas olan hükûmet yetkililerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz nerede? Televizyon kanallarından neden hiç ses seda çıkmıyor? Yoksa herkes bizlerin anlamakta güçlük çekeceği kirli bir senaryonun işbirlikçisi mi?
Kâinatın Efendisi Peygamberimiz Veda Hutbesinde: “Size iki şey bırakıyorum: ‘Birisi Allah’ın Kitabı diğeri Ehl-i Beytim.’dir.” sözü ortadayken Allah’ın kutsal Kitabı din kardeşliğinin teminatıyken dinimiz adına yapılan icraatlar İslam Coğrafyasında tamiri mümkün olmayan hasarların oluşmasına yol açmıştır. Bu icraatların sahiplerinin küresel güçlerin maşaları olmaları Müslüman’ın Müslüman’a kıymasına, eziyet etmesine, birbirini boğazlar duruma gelmesine neden olmuştur. Maalesef Türk-İslam medeniyeti sayesinde yüzyıllarca adaletle, refahla ve huzurla anılan bu talihsiz coğrafya özlenen İslam birliğine kavuşamamıştır.
Yine son yıllarda Atatürk dâhil Türk ve İslam büyüklerine sosyal medya mecraları üzerinden yapılan saldırılar, emperyalist güçlerin yüzyıllardır değişmez taktiği olan, “Bir ülkeyi yıkmak istersen önce onların değerlerini, değerli kişilerini yıpratacaksın.” İlkesi gereği kirli oyunların egemen güçlerce sahnelenmeye devam ettiğinin bir göstergesidir. Bu kirli oyunlara da halkımız maalesef itibar etmektedir. Sosyal Medya üzerinden yapılan bu paylaşımlar kimseye fayda sağlamayacağı gibi aramızdaki bağların daha da yıpranmasına ve en sonunda millet olma bilincimize zarar vereceği gün gibi aşikârdır.
  Az önce sözünü ettiğimiz kirli oyunların son günlerde sahnelendiği yer olan Yemen’deki zulümlere son verilmesi için hükûmetimizi, sivil toplum kuruluşlarını ve ulusal basınımızı göreve davet ediyorum.
Partim ve teşkilatım adına bu zulmü kınıyor, Ankara’yı göreve ve duyarlı olmaya çağırıyorum. Zira “Zulm ile âbâd olanın, akıbeti berbat olur.”
CUMHURİYET HALK PARTİSİ TAŞOVA İLÇE BAŞKANLIĞI

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert