Taşova merkezde tarım arazilerinin can damarı olan arpa ürünü için hasat dönemi resmen başladı. 2026 yılı ilkbahar döneminin bol yağışlı gitmesi sayesinde bu yıl rekoltenin oldukça yüksek olması beklenirken, biçerdöverlerin tarlalara girmesiyle merkezdeki üreticilerin mesaisi arttı.
Taşova merkez ve çevresindeki tarım arazilerinde aylardır süren emek, yerini hasat coşkusuna bıraktı. Havaların ısınmasıyla birlikte merkez tarlalarında hareketlilik zirveye ulaştı. Biçerdöverlerin hummalı çalışması kameramıza yansıdı.
2026 Yılı Yağışları Çiftçinin Yüzünü Güldürdü
Bu yıl Taşova genelinde mevsim normlarının üzerinde seyreden ve düzenli düşen yağışlar, hububat üretiminde meyvesini verdi. Başakların doluluk oranından ve kalitesinden oldukça memnun olan Taşova merkezdeki üreticiler, yüksek rekolte beklentisiyle sezona moralli başladı.
Tarlasında biçerdöverin ilk turunu heyecanla izleyen merkez çiftçileri, "2026 yılı havaların yağışlı gitmesiyle topraklarımıza adeta bereket getirdi. Bu sene rekoltenin yüksek olacağını başakların durumundan görebiliyoruz. İnşallah tüm çiftçilerimiz için bol kazançlı ve hayırlı bir hasat dönemi olur" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.










