Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 MART Salı 06:22

Organ Bağışı Haftası

Taşova Sağlık Grup Başkanı Dr.Yeliz Üstün organ nakli ve bağışına dikkat çekmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasındaki haftanın “Organ Bağışı Haftası” olarak kutlandığını açıkladı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 06-11-2017 16:46   Güncelleme : 06-11-2017 16:46
Organ Bağışı Haftası

    Taşova Sağlık Grup Başkanı Dr.Yeliz Üstün Organ yetmezliğinin tek tedavi yönteminin organ nakli olduğunu belirtti.

    Organ Nakli: Vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir.

    Bununla birlikte bir diğer açıklama yapılması gereken Organ Bağışı ise : Bir kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelemesidir.

    Ülkemizde yaklaşık 25.000 insan hayatına devam edebilmek için organ bağışı beklemektedir. 18 yaşını doldurmuş akli dengesi yerinde her birey bir bağışçı adayıdır. Her ölümden sonra Organ nakli mümkün değildir ancak kişinin hastane yoğun bakım ortamında tıbben öldüğünün tespit edilmesi gerekir. Toplum Sağlığı Merkezimizce bağış kayıtları yapılmakta olup; bu kapsamda İlçe genelinde halkı teşvik etmek amacıyla eğitimler düzenlenmekte, Belediye aracılığı ile anons verilmekte ve İlçemiz Meslek Yüksekokulu ve diğer kurumlarda eğitim ile bağışçı kayıtları için programlar yapılmaktadır.Her bağış bir umuttur sloganıyla hareket edilmektedir”dedi.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert