Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 MART Salı 10:41

Çaydibi Köyünde TÜBİTAK Bilim Fuarı

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projesi kapsamında Çaydibi Köyü Ortaokulu öğrencileri bilimsel

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-05-2019 18:16   Güncelleme : 03-05-2019 18:16
Çaydibi Köyünde TÜBİTAK Bilim Fuarı

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projesi kapsamında Çaydibi Köyü Ortaokulu öğrencileri bilimsel çalışmalarını sergiledi. TÜBİTAK tarafından desteklenen 4006 Bilim Fuarı proje yürütücüsü öğretmenleri, bu tür proje faaliyetlerinin öğrencilerin bilimsel düşüncelerini geliştirdiğini ve bu bilim fuarını geleneksel hale getireceklerini ifade ettiler.

    Çaydibi Köyü Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları proje çalışmalarının sergilendiği TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışını Taşova Kaymakamı , Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer  ve protokol üyeleri ile birlikte yaptılar.

   Çaydibi Köyü Ortaokulu binasında açılan fuarda, köydeki ortaokulda eğitim gören öğrencilerin hazırladığı projeler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Fuarda, Eğlenerek elementleri öğreniyorum/ meyvesularını içiyorum dişlerimi düşünmüyorum / karbondioksit gazı ısıtır dünyayı / laboratuvarın fen bilimleri dersine etkisi/ potalı çöp kovaları/Doğadan mesaj var/Pisagor’un gözyaşları/Kümeleri öğreniyorum/Mangala öğreniyorum ve sosyallesiyorum/Paralel ve meridyenleri öğreniyorum/Bitkilerimi rengarenk Işık’ta büyütüyorum/Makey makey ile obeziteyle mücadele , projeleri sunuldu.

  Taşova Milli Eğitim  Müdürü Mustafa Tümer, iki yıldır TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına çok büyük önem veriyoruz. İlçe merkezimiz ve köylerimizde ki okullarımızda yaşanan bu bilimsel heyecan ve hareketlilik ilçemiz adına bizleri mutlu etmektedir. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin bilime yönelmeleri, teknolojiyi üreten bir nesil olmaları hepimizin ortak hedefi olmalıdır.

Okul Müdürü Dilek ,Organizasyonda emeği geçen okul yönetimine, projelerin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Proje yürütücü ve Alev şöleni 1, ateşsiz pamuk yakma , görünmezlik deneyini sunan  Fen Bilgisi Öğretmeni Gizem Bulut Şilli’ye, görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, bu gibi proje ve çalışmaların daha da geliştirilerek köyü en iyi şekilde temsil etmesini temenni etti.

    TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışına Taşova Kaymakamı Okan Yenidünya, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk , Çaydibi Köyü Muhtarı Erkan Yılmaz ,  ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer , Özgür Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza AĞIŞ ,daire Amirleri , Okul Müdürü Osman Dilek , veliler ve öğrenciler katıldı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert