Alt Geçit Daha Mantıklı Olur! Çözüm Belediye Başkanında

İlçemiz Yeşilırmak kenarında 2020 yılı Kasım ayında başlanan yaklaşık 25 dönümlük alana yapılan Millet Bahçesi 3 Ağustos 2023 günü hizmete girmişti.

TAŞOVA - 23-05-2024 08:44

  İlçemiz Yeşilırmak kenarında 2020 yılı Kasım ayında başlanan yaklaşık 25 dönümlük alana yapılan Millet Bahçesi 3 Ağustos 2023 günü hizmete girmişti. 

  800 metre uzunluktaki Millet bahçesinin tuvalet sorunu inşaatı devam eden kafeterya ve Nihat Yıldırım Parkı ile Millet bahçesinin ortak kullanacağı tuvalet ile çözülecek.

  Ancak, vatandaşlar insandan çok aracın geçtiği Mustafa Kemalpaşa Bulvarındaki yoğunluk nedeniyle özellikle Millet bahçesinden bu tuvalete geçiş esnasında kazaların yaşanmasından endişe ediyor.

Bir vatandaşımız konuyla ilgili bizlere paylaşımda bulundu:

”Millet bahçesi için Taşova Belediyesi Nihat Yıldırım Parkının köşesine tuvalet yapıyor. Millet bahçesi ile tuvalet arasından Mustafa Kemalpaşa Bulvarı (Uluköy Caddesi) geçiyor. Uluköy Caddesi çok işlek bir yol olup bazen dakikada 10-15 araç geçiyor. Belediye bu yaptığı tuvaletle Taşova halkının can güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Aksamları gece ve karanlık olacağını da düşünürsek riskin boyutu daha da açık hale geliyor. Sayın Belediye başkanının bu konuyu incelemesini ve bu soruna başka bir çözüm bulması gerekir.”

  Çözüm noktasında önerimiz; Millet bahçesinden tuvalete güvenli bir şekilde geçiş sağlamak için alt veya üst geçit  yapılmalıdır. Üst geçitin tercih edilemeyeceği göz önüne alınarak bir alt geçit yapılmalıdır. hız kesici kasisler güzel bir düşünce olmakla birlikte, tuvaletin olduğu alan geceleri güçlü bir aydınlatma sistemi ile ışıklandırılmalıdır.

Advert
Günün Diğer Haberleri