19 Eylül Gaziler Günü Töreni Kutlaması

19 Eylül Gaziler Günü Töreni Kutlaması

GÜNCEL - 19-09-2021 11:50 1950 kez okundu.

19 Eylül Gaziler Günü Töreni Kutlaması
Özgür Mobilya Baza

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Gazi Mithat Caba konuşmasında ”İlham verdiği ve en büyük güç savunması muhaberesi olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 19 Eylül 1921'de günü 153 sayılı kanun ile rütbesinin ünvanı verilmesinin yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.”dedi.

Devamında Gazimiz Caba, “Dünya üzerinde başka bir millet gösterilemez ki Türk Ulusu kadar vatanı milleti ve üstlendiği görevi buluna en kıymetli varlığı olan yaşamını seve seve feda ettin tarihi Şeref ve kahramanlık ile dolu olan milletimiz inancından ve Vatanına ve milletine olan bağlılığından almıştır. Atalarımız ve şu an aramızda bulunan bazı kardeşlerimiz cesaret ve mertlik hasretleri ile Vatan ve milleti için ölüm korkusu kişisel menfaatlerini şan ve şöhret heveslerini bir kenara atarak Şehitlik ve gazilik mertebesine doğru adeta koşarak yol almış ve canlarını ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmemişlerdir.

"Görev başında can vermenin adı Şehitlik, sağ kalmanın veya malül olmanın adı ise Gaziliktir..."

"Ulusal bilincinize göre vatanın savunulmasında ya da kutsal değerlerinin korunmasında görev başında can vermenin adı Şehitlik, sağ kalmanın veya malül olmanın adı ise gaziliktir...dedi

Programa Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Hazar, Taşova Kaymakamı Ahmet Gökçecik ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ömer Altun, Kurum Müdürleri ve gazilerin katıldı.

Kaymakam Ahmet GÖKCECİK, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” ve “Mareşallik” rütbesinin verilişinin 100. Yıl dönümüyle Cennet Vatanımız, Şanlı Bayrağımız için büyük kahramanlıklar gösteren gazilerimizin “Gaziler Günü”nü kutluyor olmanın heyecanını yaşıyoruz.

İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna canlarını seve seve feda etmeye hazır aziz Milletimizin kahraman evlatları şanlı tarihimizin her döneminde emsalsiz kahramanlık destanları yazmış bunun sonucunda da şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşmışlardır.

Vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve mukaddes değerlerimiz uğruna çıkılan yolda geri dönmeyi düşünmeyen kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz bu cennet vatanımızın gerçek sahipleridirler. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir şerefle görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız, aziz şehitlerimizle birlikte gurur kaynağımız, vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun simge ve zirve isimleri olmuşlardır.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları büyük mücadeleye borçluyuz. Şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bu mukaddes emaneti muhafaza ve müdafaa etmek adına, canını ve malını derin bir teslimiyet ile siper etmekten çekinmeyen bir milletin evlatları olarak, şanlı bayrağımızı sonsuza dek şerefle dalgalandıracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize ve değerli ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum."dedi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ankara Esençay Köyü Gönüllüleri Derneği Aile İftar programında bir araya geldi

Ankara Esençay Köyü Gönüllüleri Derneği Aile İftar programında bir araya geldi

25-03-2024 - GÜNCEL

82 Yıl Önce Tüm belge ve Bilgiler ile Küle Dönen Erbaa Hükümet Konağı Neden Yandı?

82 Yıl Önce Tüm belge ve Bilgiler ile Küle Dönen Erbaa Hükümet Konağı Neden Yandı?

03-03-2024 - GÜNCEL

Reklamı Geç
Advert