Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 13:38

ELVEDA 2021

Sezgin Ünsal
Sezgin Ünsal
Giriş Tarihi : 30-12-2021 10:26

Bir yılı daha geride bırakacağımız yılbaşı yaklaşırken  2021 Yılı ilçemizde ve ülkemiz de zor bir yıl oldu, pandemi  dolasıyla her gün  yerel basından duyduğumuz ölüm haberleri genç  yaşlı içimizi acıttı. Cenazelerimize ağlayamaz hatta cenaze namazına dahi katılamaz hale geldik. Ülkemizin Ege bölgesinde çıkan yangılar doğamızı yok etti içimizi acıttı. ilçemiz ve çevresinde yeşil ırmağımız  üzerine kurulan Hes’ ler  Boğalı yaylarını yok edecek olan siyanür ile altın arama girişimi halkımızı dayanışmaya yönlendirdi son yılların örnek dayanışması oluştu.www.tasova.net haber sitemizin genel yayın koordinatörü Sayın Ali Rıza Ağış beyin yoğun iş temposuna rağmen gösterdiği mücadele belleklerde iz bıraktı.
Salgının başlaması ile beraber, küresel çapta başta ekonomi alanı olmak üzere birçok alanda ciddi düşüş ve kayıplar yaşanmaya başladı. Başta fabrikalar olmak üzere ve birçok üretim alanında üretim neredeyse durma noktasına geldi. İş yerleri kapanan ve işsiz kalan insanlarımız hayat pahalılığı karşında zor günler yaşadılar.
Piyasalar da  yaşanan krizler Doların 18 lere ve Euro nun 20.49 lara çıkmasına neden oldu ve halkımızın alım gücü neredeyse sıfıra düştü. Orta doğu ilkelerinde yaşanan savaşlar ve huzursuzluklar bizim ülkemizi de huzursuz etti sınırlarımızı aşarak ülkemize giren Suriyeliler ve Afganlar ülke halkımızı tedirgin etti. 
Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler gibi öncü ve nitelikli yapılar dünyayı etkisi altına alan pandemiye karşı etkili bir mücadele ortaya koyamadı.  Bu süreçte uluslararası niteliğe sahip ve krizleri yönetebilecek dünya çapındaki organizasyonların yetersizliği ortaya çıktı.

Toplumların gündelik yaşamı değiştiren bu küresel salgın nedeniyle ülkeler sınırlarını kapatarak uluslararası ticareti ve dolaşımı askıya aldı. Ülkeler kendi içinde tarım ve teknoloji olmak üzere birçok alanda yeni üretim modelleri geliştirmeye çalışıyor. 

Bilimsel bilginin değeri ve önemi, dijital dönüşüm ve teknoloji üretiminin ne kadar önemli olduğunu gördüğümüz 2022 yılında, 10 yıl içerisinde yapılması planlanan inovasyon ve üretimler hızlandırılarak 7 ay içerisinde yapıldı. Böylelikle bu alanlarda yapılacak girişim ve üretimlerin önümüzdeki yıllarda artacağı açıkça görülmektedir.

Son olarak,  yeni yılı karşılamamıza az bir zaman kala , buruk bir sevinçle geride bıraktığımız bu yıl bize üzerinde yaşadığımız dünyayı daha güzel ve temiz kullanmamız gerektiğini hatırlattı. Çevremize ve doğamıza neden daha iyi sahip çıkmamız gerektiğini fazlasıyla öğrendik. 2022 yılının dünyamıza barış, huzur ve sağlık getirmesini temenni eder, herkezin yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım.
                                                                                                                                         Sezgin ÜNSAL
                                                                                                                                              30.12.2021

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert