Boraboy Gölü Buz Tuttu, Karın Keyfini Çocuklar ve Aileler Çıkardı

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı, doğal güzellikleriyle öne çıkan Boraboy Gölü, etkili olan soğuk hava ve kar yağışının ardından buz tuttu.

TAŞOVA - 20-01-2026 09:32

 Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle gölün yüzeyi tamamen donarken, ortaya seyri doyumsuz kış manzaraları çıktı.

Yılın her döneminde turistlerin ve doğa tutkunlarının ilgi odağı olan Boraboy Gölü Tabiat Parkı, kış aylarında da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Çam, kayın ve gürgen başta olmak üzere çok sayıda ağaç türünü barındıran ormanlık alan, karla kaplanarak adeta kartpostallık görüntüler oluşturdu. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, beyaz örtü altında yürüyüş yaparak ve manzaranın tadını çıkararak keyifli anlar yaşadı.

Deniz seviyesinden bin 50 metre yükseklikte bulunan Boraboy Gölü çevresinde yer alan bungalov evler, yaz aylarında olduğu gibi kış mevsiminde de yoğun ilgi görüyor. Doğanın kalbinde sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler, kış şartlarına rağmen bölgeyi tercih ediyor.

Karlı havayı fırsat bilen çocuklar göl çevresinde oynayarak eğlenirken, aileler ise bol bol fotoğraf çekerek bu anları ölümsüzleştirdi. Boraboy Gölü, kışın sunduğu doğal güzelliklerle hem bölge halkının hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Advert
Günün Diğer Haberleri